Ευχαριστίες ΥΠΕΞ στις κρατικές υπηρεσίες για την ολοκλήρωση σχεδίου «ΕΣΤΙΑ»

Όλες τις κρατικές υπηρεσίες των Υπουργείων που συνεργάστηκαν αρμονικά για την επιτυχή ολοκλήρωση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» για την υποβοήθηση της εκκένωσης αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν, μετά τις 25 Απριλίου, ευχαριστεί με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Ειδικότερα, αναφέρεται, πως η συνεχής δραστηριοποίηση των στελεχών του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργεί το Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» στη Λάρνακα, αλλά και η συμβολή τους στη φιλοξενία των εκατοντάδων αμάχων στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝ Λάρνακας, μέχρι την αναχώρησή

τους από την Κύπρο, υπήρξε καθοριστική στην ομαλή διεξαγωγή της όλης επιχείρησης. Το Υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί για την φιλοξενία τις σχετικές υπηρεσίες του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το οποίο στηρίζει το Κέντρο μέσω του προϋπολογισμού του, συνέβαλε στη ομαλή διαχείριση της άφιξης και αναχώρησης των πολιτών, με παράλληλη συνδρομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του Τμήματος Τελωνείων (Υπουργείο Οικονομικών), της Υπηρεσίας Ασύλου, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (Υπουργείο Εσωτερικών), σημειώνεται. Συνεχής ήταν η ενεργοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, που διασφάλισαν την ασφαλή και ομαλή ροή της όλης διαδικασίας, σε συνεργασία με τη διαχειρίστρια εταιρεία Hermes του αεροδρομίου Λάρνακας.

Συνεχής ήταν και η παρουσία στελεχών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και των Υπηρεσιών Υγείας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, αναφέρει το ΥΠΕΞ. Τα στελέχη της Γενικής Διοίκησης Πολιτικής Άμυνας Κύπρου συντόνιζαν, μαζί με τους εθελοντές της και τους εθελοντές του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, όλη την ανθρωπιστική βοήθεια που απαιτήθηκε για τη φιλοξενία των αμάχων κατά την παραμονή τους στην Κύπρο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί επίσης όλα τα στελέχη και τους εθελοντές των Υπουργείων, Υπηρεσιών και Οργανισμών που εργάστηκαν άοκνα και με αυταπάρνηση για έντεκα ημέρες, ημέρα και νύχτα, ώστε οι επιχειρήσεις εκκένωσης να γίνουν εγκαίρως και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα