Επιστημονική έρευνα σε χιλιάδες ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν σε εκκλησία

Μια διεθνής επιστημονική έρευνα σε χιλιάδες ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο οστεοφυλάκιο της εκκλησίας του Sant'Agostino στην πόλη Sassari της Σαρδηνίας, θα αποκαλύψει πτυχές που είναι μέχρι στιγμής άγνωστες για ένα πληθυσμό που υπολογίζεται ότι έζησε μεταξύ 1633 και 1810.

Το οστεοφυλάκιο βρέθηκε πριν από χρόνια σε μια κρύπτη κάτω από το παρεκκλήσι του Gremio dei Viandanti, μιας αρχαίας επαγγελματικής εταιρείας που εκπροσωπούσε μεταφορείς εμπορευμάτων που χρονολογείται από το 1400, με έδρα την εκκλησία. Ποτέ δεν είχε αναλυθεί

επιστημονικά μέχρι τώρα.

Στο έργο ανάλυσης λαμβάνουν μέρος μεταξύ άλλων το Δικαστήριο της ΕΕ, το Πανεπιστήμιο του Sassari, μαζί με άλλα διεθνή επιστημονικά ινστιτούτα όπως η Ιατρική Σχολή του Χάλιφαξ, στον Καναδά.

Θα προσπαθήσει να αποκαλύψει τα μυστικά του οστεοφυλάκιου, τόσο από ιστορική όσο και από βιολογική άποψη. Χάρη σε μελέτες για οστά που βρέθηκαν στην υπόγεια κρύπτη, οι ερευνητές θα μπορέσουν να έχουν μια εικόνα για τη ζωή των ντόπιων μεταξύ 1600 και 1800.

Η έρευνα θα αποκαλύψει πόσα άτομα είναι θαμμένα κάτω από την εκκλησία, ποιες ασθένειες είχαν, τα κύρια ανθρωπολογικά τους χαρακτηριστικά και πόσο καιρό έζησαν.

Η κρύπτη κάτω από το παρεκκλήσι δεν ήταν χώρος ταφής και σε αυτήν μάλλον μεταφέρθηκαν οστά από άλλους χώρους. Τα μακριά οστά και τα κρανία είναι σε καλή κατάσταση διατήρησης, ενώ τα άλλα έχουν καταστραφεί από την υγρασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστημονική,epistimoniki