Παρουσιάστρια βρετανικού καναλιού αποκάλεσε «πρόεδρο» της «τδβκ» τον Τατάρ

Σε εκπομπή του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού GB News εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ για μια συνέντευξη με θέμα τους συμπατριώτες του που έχασαν τη ζωή τους στο φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Όπως είπε ο κ. Τατάρ, οι Τουρκοκύπριοι τελούν σε κατάσταση σοκ και πένθους για το χαμό των 35 ανθρώπων που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ξενοδοχείου στην Αντιγιαμάν, 25 εκ των οποίων ήταν τα μέλη νεαρής ομάδας βόλεϊ.

Η

παρουσιάστρια της εκπομπής, η δημοσιογράφος Καμίλα Τόμινεϊ, παρουσίασε και προσφωνούσε τον κ. Τατάρ ως «πρόεδρο» της «τδβκ» αναφερόμενη στο ψευδοκράτος.

Στην εισαγωγή της πάντως, που προηγήθηκε της προβολής της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης, η δημοσιογράφος ανέφερε πως κατανοεί ότι «αυτή η δημοκρατία δεν αναγνωρίζεται» και πως υπάρχει «διαμάχη» για τα σύνορα και μία γεωπολιτική διαίρεση.

Ωστόσο, πρόσθεσε, μίλησε με τον κ. Τατάρ διότι οι Τουρκοκύπριοι υπέστησαν πλήγμα με το θάνατο των 35 ανθρώπων και επειδή πρόκειται για κάποιον που έχει στενές σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι συνομίλησε την περασμένη Δευτέρα με τον Πρόεδρο Ερντογάν για την ανάσυρση των παγιδευμένων Τουρκοκυπρίων.

Ερωτηθείς για την κριτική κατά του Τούρκου Προέδρου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απάντησε ότι υπάρχουν πολλές ομάδες διάσωσης από άλλες χώρες που επιχειρούν, αλλά και ότι η Τουρκία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Αλλά, όλως συνέχισε, πρόκειται για δύο πολύ μεγάλους σεισμούς και η Τουρκία κάνει όσα μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της. «Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια», είπε.

Πρόσθεσε όμως ότι είναι «απολύτως αδύνατο» να φτάσουν παντού οι διασώστες και ότι σύμφωνα με τους ειδικούς μετά από 140 ώρες είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να επιβιώσει στα συντρίμμια ενός τέτοιου καταστροφικού σεισμού.

Ο κ. Τατάρ καταφέρθηκε επίσης κατά των «απάνθρωπων» και «άδικων», όπως είπε, «εμπάργκο και αποκλεισμών» επί του «κράτους» του οποίου ηγείται, εκφράζοντας την ελπίδα οι επιπτώσεις του σεισμού και στους Τουρκοκύπριους να κάνουν τη διεθνή κοινότητα να ξανακοιτάξει το καθεστώς τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρουσιάστρια, Τατάρ,parousiastria, tatar