Άρχισε η ποινική έρευνα στο Αντίγιαμαν εναντίον του ξενοδοχείου Isias

Ποινική έρευνα άρχισε από την Εισαγγελία του Αντίγιαμαν ενάντια στο ξενοδοχείο Isias που κατέρρευσε παρασύροντας στο θάνατο 35 Τ/κ, μέλη της αποστολής της ομάδας βόλεϊ από την Αμμόχωστο.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, με γραπτή του δήλωση ο Τούρκος «πρέσβης», Μετίν Φεϊζίογλου ανέφερε ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε αμέσως επιστολή στην Εισαγγελία του Αντίγιαμαν και ζήτησε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. «Έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα. Από τα συντρίμμια

ελήφθησαν δείγματα. Η δικαστική διαδικασία έχει ξεκινήσει» είπε.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα έγραψε ότι σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από το ξενοδοχείο Isias υπήρχε έκθεση αυτοκινήτων και για να ανοίξουν μεγαλύτερο χώρο για τα αυτοκίνητα έκοψαν τις κολώνες. Αναφέρει, επίσης, ότι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι ο Αχμέτ Μποζκούρτ, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με το κυβερνών Κόμμα της ΑΚΡ και είναι ευνοούμενος του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο δε αδελφός του, Μαχμούτ Μποζκούρτ είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Elexus στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει δολοφονικό το ότι κόπηκαν οι δοκοί του κτιρίου, ωστόσο αναρωτιέται κατά πόσο είναι δυνατόν να δικαστούν και να καταδικαστούν ευνοούμενοι του Ερντογάν, και κατά πόσον υπάρχει δικαστής που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στην Τουρκία.

Επιπρόσθετα, η Μπουγκιούν Κίπρις γράφει ότι ο Αχμέτ Μποζκούρτ, ένας από τους συνεταίρους του ξενοδοχείου, ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του Τουρκικού Ιδρύματος Νεολαίας (TÜGVA), το οποίο συνδέεται με τον γιο του Ερντογάν, Μπιλάλ, και έγινε γνωστός από ειδήσεις για την «παράλληλη δομή» που χρησιμοποιείται για τη στελέχωση του κράτους.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο μεγάλος συνέταιρος του ξενοδοχείου, ο Μεχμέτ Φατίχ Μποζκούρτ είναι ένας από τους 25 πρώην δημοτικούς συμβούλους του ΑΚΡ στο Αντίγιαμαν. Και ένα άλλο μέλος της οικογένειας και συνέταιρος του ξενοδοχείου, η Έφε Μποζκούρτ, είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομίας και Οικονομικών Υποθέσεων του Κλάδου Νεολαίας του AKP.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, εκτός από την οικογένεια Μποζκούρτ, θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη στον αρχιτέκτονα του ξενοδοχείου, στον μηχανικό και σε όλους τους υπεύθυνους του δημόσιου τομέα που ενέκριναν το έργο και εξέδωσαν την άδεια. Αναφέρει επίσης ότι παρόλο που οι υπεύθυνοι επιδιώκουν τη συγκάλυψη των στοιχείων, οι Τουρκοκύπριοι αναμένουν την «εξέταση» που θα δώσει η «κυβέρνηση» στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αντίγιαμαν, στο πλαίσιο της έρευνας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Σουκρού Ισιτμέν, ο οποίος ήταν ο εργολάβος 6 κτιρίων που κατέρρευσαν στην περιοχή Μπεσνί και θεωρείται ότι μέχρι στιγμής προκάλεσε τον θάνατο 123 ανθρώπων. Ο ύποπτος συνελήφθη από ομάδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Μερσίνας και θα οδηγηθεί στην περιοχή Μπεσνί για δικαστικές διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος Ξεναγών Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει επίσης ως ενάγων στην νομική διαδικασία εναντίον του ξενοδοχείου στο οποίο έχασαν την ζωή τους και πολλά μέλη αφού εκεί γινόταν περιφερειακό τουριστικό σεμινάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρχισε, Αντίγιαμαν, Isias,archise, antigiaman, Isias