Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Η στήριξη στον Ερσίν Τατάρ από τους τέσσερις εκ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του ΚΕΕ που έμειναν εκτός του δεύτερου γύρου, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, με στόχο την αποτροπή της επανεκλογής του νυν προέδρου, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στην ολοσέλιδη καταχώρηση σε εφημερίδα από μαφιόζο, που συγχαίρει το ΑΚΡ για την εκλογική του νίκη στην Τουρκία, η εκδήλωση για συγκέντρωση χρημάτων για το παιδοογκολογικό τμήμα στο νοσοκομείο της Λευκωσίας, η κατάσχεση ακατάλληλων τροφίμων

τον Οκτώβριο, το συνέδριο του Economist κ.ά.

Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Συγχαρητήρια από τη φυλακή” γράφει ότι ο Ισμέτ Φελέκ, αρχηγός φατρίας στην Αμμόχωστο, που κρατείται εδώ και δύο μήνες σε φυλακή στα κατεχόμενα και αναμένεται να δικαστεί για βαριά αδικήματα, μέσω ολοσέλιδης καταχώρησης σε εφημερίδα συνεχάρη τους Ερντογάν και Νταβούτογλου για τη νίκη στις εκλογές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος Εθνικής Ενότητας στηρίζουν τον Ερσίν Τατάρ, αντίπαλο του Χουσείν Οζγκιουργκιούν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ανοικτή δημοπρασία που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου στην Κερύνεια με αντικείμενα γνωστών προσωπικοτήτων, όπως μια σιάπκα με την υπογραφή του Ντεμιρέλ και ένα γιλέκο του Ντενκτάς με την υπογραφή του, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δημιουργία παιδοογκολογικού τμήματος.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “Πενταμερής συμμαχία ενάντια στον Οζγκιουργκιούν” αναφέρεται στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΕΕ στις 7 Νοεμβρίου και την ανακοίνωση χθες των Τσαβούσογλου, Ουστέλ, Σανέρ και Τορέ ότι στηρίζουν τον Ερσίν Τατάρ. Αλλού γράφει ότι σήμερα στο καρδιολογικό τμήμα του “κρατικού” νοσοκομείου Λευκωσίας η ζωή θα σταματήσει, αφού οι γιατροί κατέρχονται σε απεργία και μόνο έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι προϊόντα συνολικής αξίας 126.480 ΤΛ (42.000 ευρώ περίπου) κατασχέθηκαν λόγω ακαταλληλότητας τον Οκτώβριο και επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 38.000 ΤΛ (12.500 ευρώ περίπου).

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Οι πέντε σε ένα μέρος” αναφέρεται επίσης στο ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΕΕ ο νυν πρόεδρος, Χουσείν Οζγκιουργκιούν θα έχει απέναντί του τους πέντε που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Τατάρ. Αλλού γράφει ότι το “δικαστήριο” επέβαλε ποινή ενός χρόνου σε οδηγό οχήματος που υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε δυστύχημα κατά το οποίο ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ογκολογικό νοσοκομείο που περιμένουν πως και πως οι καρκινοπαθείς είναι έτοιμο, η κατασκευή του ολοκληρώθηκε, αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί και με το κατάλληλο προσωπικό.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Προσπαθήστε για την λύση” αναφέρεται στο μήνυμα του Προέδρου του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς στο συνέδριο του Economist. Αλλού αναφέρεται στη διάσωση 30 προσφύγων στη θάλασσα νότια της Αμμοχώστου από τις “ε/κ ομάδες” διάσωσης, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν κινδύνευε να βουλιάξει. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι λόγω ελέγχου στο φράγμα στα Πάναγρα δεν παρέχεται νερό από το Σάββατο με τους αρμοδίους να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Η εποχή της λευκής ταυτότητας” γράφει ότι αυτή η “λευκή ταυτότητα” θα αφορά όσους έχουν άδεια εργασίας, θα δίδει το δικαίωμα του “εκλέγειν και εκλέγεσθαι”, άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις και η εφημερίδα σημειώνει ποιοι είναι οι δικαιούχοι. Αλλού γράφει ότι στο καρδιολογικό τμήμα του “κρατικού “ νοσοκομείου Λευκωσίας θα εξυπηρετούνται σήμερα μόνο έκτακτα περιστατικά ενώ ο “υπουργός” υγείας ανακοίνωσε χθες ότι σήμερα θα συναντηθεί με τη συντεχνία των γιατρών με σκοπό να αποτραπεί, αν είναι δυνατόν, η απεργία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου στο ΚΕΕ στηρίζουν την υποψηφιότητα Τατάρ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα