Επίσημα υποψήφιος για την Προεδρία της Βουλής ο Σιζόπουλος

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη σημερινή ψηφοφορία για ανάδειξη του νέου Προέδρου της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη: Ανακοίνωση ΕΔΕΚ: Ανάλογα με τα δεδομένα θα θέσει υποψηφιότητα ο Σιζόπουλος

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχουν

ζυμώσεις στις οποίες η ΕΔΕΚ  δεν συμμετέχει. «Υπάρχει ένα πολύ θολό τοπίο σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, καθώς υπάρχουν συνεχώς εναλλαγές προθέσεων». Πρόσθεσε ότι όλοι έχουν μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν σε αλλαγή σε ότι αφορά τον τρόπο εκλογής του προέδρου της Βουλής. «Ο τρόπος που θα εφαρμοστεί σήμερα θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα, θα συγχύσει το τοπίο και θα δημιουργήσει ενδεχομένως το τοπίο για διάφορα παιχνίδια του προσκηνίου και του παρασκηνίου».

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι οι συσχετισμοί αλλάζουν σε κάθε ψηφοφορία γι’ αυτό και η ΕΔΕΚ έθεσε συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον Πρόεδρο της Βουλής. «Θα θέσω υποψηφιότητα για εκλογή του Προέδρου της Βουλής και ανάλογα με το σκηνικό θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις». Ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος χωρίς οποιεσδήποτε συναλλαγές και ελπίδες εκλογής.

Ο κύριος Σιζόπουλος τόνισε ότι με την υποψηφιότητα του καταρρίπτεται η παραπληροφόρηση που σχετίζεται με τη ψήφιση του προϋπολογισμού και τις οποιεσδήποτε συναλλαγές μεταξύ της ΕΔΕΚ και του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι με την έναρξη των εργασιών της Βουλής, η ΕΔΕΚ θα καταθέσει πρόταση για να αλλάξει το σύστημα εκλογής του Προέδρου της Βουλής. «Έτσι θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα, θα γίνονται καλύτερες συνεννοήσεις και η οποιαδήποτε στήριξη υποψηφίου να γίνεται στη βάση αρχών και ενδεχόμενης συνεργασίας».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Έντονο παρασκήνιο για την Προεδρία της Βουλής-Πώς αναμένεται να κινηθεί η ΕΔΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα