Επικυρώνεται το απόγευμα το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου από ΣΚΤ

Αρχίζει ουσιαστικά η εφαρμογή του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, με στόχο την αποχώρηση 900 εργαζομένων μέχρι την 31η Αυγούστου.

Το Σχέδιο αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά το απόγευμα, στις 5, σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, που είναι μόνο ένας ουσιαστικά, το κράτος, για να αρχίσει πλέον η περίοδος της υποβολής αιτήσεων, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Δικαίωμα

υποβολής αίτησης για συμμετοχή στο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης έχουν όλα τα μέλη του προσωπικού της Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού που έχουν μεταφερθεί στην Altamira, ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνων υπηρεσίας.

Υπολογισμός αποζημιώσεων

Οι αποζημιώσεις θα υπολογιστούν στη βάση των χρόνων υπηρεσίας επί του ετήσιου ακαθάριστου μισθού του κάθε εργαζομένου, επί 26%. Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης το οποίο δύναται να λάβει ο κάθε εργαζόμενος είναι 180 χιλ. ευρώ.

Επίσης, για τους εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο όριο αφυπηρέτησης, 63Ο για όσους προέρχονται από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και 65ο για όσους προέρχονται από τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα και τη Συνεργατική Εταιρεία Μηχανογραφήσεως, η αποζημίωση που δικαιούνται είναι κάτω από 180 χιλ. και θα συνυπολογιστεί το υπόλοιπο των μισθών που λάμβαναν εάν παρέμεναν στην εργασία, ώστε η τελική αποζημίωση να μην ξεπερνά το 75% των 180 χιλιάδων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν σε τρεις ισόποσες δόσεις, στις 30 Σεπτεμβρίου, 1η Ιουνίου 2019 και 21η Δεκεμβρίου 2019.

Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβουλίου και στη συνέχεια έγινε αποδεκτό από ΠΕΟΣΕΚ – ΠΑΣΥΔΥ. Εναντίον του τάσσονται ΕΤΥΚ και ΟΕΒ.

Τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Συνεργατική θα καταθέσει την άδεια λειτουργίας της στην Κεντρική Τράπεζα και θα τερματίσει οριστικά τις εργασίες της.

Απορρόφηση εργασιών

Στο μεταξύ, η Ελληνική ξεκίνησε τις προετοιμασίες για ομαλή απορρόφηση των εργασιών της Συνεργατικής. Μάλιστα, χθες ανακοίνωσε τη σύσταση ad hoc Επιτροπής για την παρακολούθηση και συμβολή του Διοικητικού Συμβουλίου στην ομαλή υλοποίηση του σχεδίου ενσωμάτωσης περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων της Συνεργατικής. Η Επιτροπή Ενσωμάτωσης, όπως ονομάστηκε, θα ξεκινήσει τις εργασίες της αύριο, 1η Αυγούστου και θα λειτουργήσει για περίοδο μέχρι 18 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα