Επιχειρούν φρένο στα αδικήματα της «παράγκας»

Όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες για την παράγκα του ποδοσφαίρου, θα μπορούσαν ν' αναλυθούν για σκοπούς διερεύνησης, λέει ο υπουργός δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Έτοιμο και το νομοσχέδιο το οποίο θα τροποποιεί το περιβόητο άρθρο 17 και που αναμένεται ν' αποτελέσει ουσιαστικά ισχυρό όπλο στα χέρια των διωκτικών αρχών για εξιχνίαση υποθέσεων που σχετίζονται και με τη χειραγώγηση του ποδοσφαίρου.

Οι αποκαλύψεις από το ΣΙΓΜΑ

των ηχογραφημένων συνομιλιών για στημένους αγώνες σε διάφορες κατηγορίες του πρωταθλήματος, προκαλούν τις τελευταίες ημέρες ισχυρές δονήσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Γενική απαίτηση είναι η πλήρης εξιχνίαση των καταγγελιών του Μάριου Παναγή, αλλά και όλων όσων συγκλονιστικών στοιχείων αποκαλύπτονται μέσα από τις ηχογραφήσεις.

Φρένο και στα αδικήματα διαφθοράς επιχειρεί να βάλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τροποποίηση της νομοθεσίας του 1996 που αφορά το απόρρητο της επικοινωνίας, με το οποίο θα επιτρέπονται παρακολουθήσεις υπό προϋποθέσεις.

Μετά την έκδοση διατάγματος θα επιτρέπεται σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα να προβαίνουν σε τηλεφωνικές παρακολουθούσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα εφαρμοστούν διάφορα σημεία ελέγχου, ούτως ώστε να διενεργούνται μόνο για το σκοπό που έχουν επιτραπεί. Για τον τρόπο λειτουργίας και συμμόρφωσης του διατάγματος του δικαστηρίου, θα υπάρξει επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από δικαστές.

Στο μεταξύ, τέσσερις διαιτητές προχώρησαν σήμερα σε καταγγελία στην αστυνομία εναντίον του διαιτητή Μάριου Παναγή για μια ανάρτηση, την οποία έκανε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σε καταγγελία ωστόσο προχώρησε και ο Παναγή εναντίον των διαιτητών Κώστα Καπιτανή και Κυριάκου Νεοφύτου.

Ακούστε εδώ τις νέες ηχογραφήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα