Σε κόκκινο συναγερμό οι κυπριακές αρχές λόγω τζιχαντιστών

Η απειλή για ενδεχόμενο νέο χτύπημα των Τζιχαντιστών στην Ευρώπη, όπως αυτή μεταφέρεται με πληροφορίες που διαβιβάζονται στις αρχές ασφαλείας όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, έθεσε σε κόκκινο συναγερμό και τις Κυπριακές αρχές.

Σε νέα σύσκεψη στο αρχηγείο αστυνομίας, αποφασίστηκε ενίσχυση των μέτρων κατά της τρομοκρατίας με έμφαση τα οδοφράγματα και τη διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων σε αλλοδαπούς κυρίως Αραβικής καταγωγής.

«Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι στο παρελθόν παρατηρήθηκε διέλευση Τζιχαντιστών μέσω

των κατεχομένων στις ελεύθερες περιοχές και τελικό προορισμό Ευρωπαϊκές χώρες και ο φόβος πιθανή επανάληψη της ίδιας διαδρομής είναι υπαρκτός», ανέφερε ο υπουργός δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου .

Αυξημένα μέτρα λαμβάνονται σε Πρεσβείες και αεροδρόμια, όπου ελέγχονται Ευρωπαίοι υπήκοοι Αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο χωρίς προφανή σκοπό, που να δικαιολογεί το ταξίδι τους.

Τα ονόματα των 9 Τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα Υεμένης ήδη έχουν τοποθετηθεί στο stoplist της Κύπρου, με τον προϊστάμενο της ΚΥΠ να επιβεβαιώνει πληροφορίες ότι στο παρελθόν Τζιχαντιστές αγόρασαν διπλοκάμπινα από τις ελεύθερες περιοχές, τα μετέφεραν μέσω κατεχομένων στην Τουρκία κι από εκεί στη Συρία ή το Ιράκ, όπου τα μετέτρεψαν σε στρατιωτικά.

Στο μεταξύ, ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τρομοκρατικά κτυπήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα