Επέστρεψε τα ξημερώματα ο ΠτΔ μετά την περιπέτεια με το αεροσκάφος

Στις 05.00 το πρωί επέστρεψε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη σύζυγό του, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη μετά την περιπέτεια, που είχαν. 

Τον Πρόεδρο συνόδευσαν η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομου Προδρόμου.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής θα επιστρέψουν αύριο με το αεροσκάφος που ήταν αρχικά προγραμματισμένο και θα έχει στο μεταξύ επισκευασθεί.

Το

ιδιωτικό αεροσκάφος, που τους μετέφερε από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχαν στις εργασίες της ΓΣ του ΟΗΕ, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο JFK, όταν διαπιστώθηκε έπειτα από 3 ώρες πτήσης, ρωγμή στον ανεμοθώρακα του πιλοτηρίου.

Με αφορμή ερωτήματα, που τέθηκαν στην Κύπρο για το ποιος πλήρωσε για το ιδιωτικό αεροσκάφος, κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι η εταιρεία, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, είχε υποχρέωση, με βάση το συμβόλαιο, να διευθετήσει άμεσα για την μεταφορά των επιβατών σε ανάλογο περιστατικό. Η αρχική μίσθωση έγινε κατόπιν προσφορών, που ελήφθησαν από την κυβέρνηση.

Η επιλογή έγινε με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και η όλη συζήτηση έγινε μάταια και για να προκληθεί θόρυβος δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί αύριο κανονικά στις προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις για την ημέρα της ανεξαρτησίας.   
 

Keywords
Τυχαία Θέματα