Οφθαλμόν αντί οφθαλμού-Μαίνεται ο πόλεμος καθηγητών και γονέων

Κήρυξαν πόλεμο επίσημα, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και οργανωμένοι γονείς. Η νέα ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, για παρεμβάσεις του προέδρου της Συνομοσπονδίας Γονέων, κ. Κυριάκου Νικηφόρου, σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών, πυροδότησε τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, την ίδια ώρα που ο ίδιος προβαίνει σε αποκαλύψεις σε δημοσιογραφική διάσκεψη σχετικά με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.


Η αρχή έγινε

μετά την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να προχωρήσει στην μονόωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, στις 24 Σεπτεμβρίου, με πρόφαση εκτός άλλων σημείων και τις εξετάσεις τετραμήνων. Απόφαση η οποία εξόργισε τους οργανωμένους γονείς, με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης να εξαπολύει πυρά εναντίον της ηγεσίας, κάνοντας αναφορές σε «μυστικές» συναντήσεις.

«Μυστικές» συναντήσεις στις οποίες, όπως κατήγγειλε, πάρθηκε και η απόφαση αλλαγής των κανονισμών για τις εξετάσεις τετραμήνων, κάτι για το οποίο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν συμφωνήσει.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Νικηφόρου άναψαν τον φυτίλι, με τις σχέσεις τους να βρίσκονται σε οριστική ρήξη, αφού η ΟΕΛΜΕΚ χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις του μηδενιστικές και πως «δεν θα συμμετάσχει στο μέλλον σε οποιαδήποτε επίσημη ή ανεπίσημη συνάντηση στην οποία θα βρίσκεται παρών ο κ. Νικηφόρου».

Ο κ. Νικηφόρου δεν έμεινε αμέτοχος, αφού σε δική του ανακοίνωση αναφέρει πως «η ανακοίνωση τους αυτή, αλλά και άλλες δηλώσεις μελών της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, δείχνει έλλειψη σεβασμού και προσβάλλει τον Θεσμό των Οργανωμένων Γονιών».

Οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν για μέρες, σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο η νέα ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ ανοίγει ένα νέο μέτωπο, αφού -λίγες ώρες πριν την δημοσιογραφική διάσκεψη του κ. Νικηφόρου- κατήγγειλε  παρεμβάσεις του προέδρου της Συνομοσπονδίας, αναφορικά με τοποθετήσεις/μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία.

Σημειώνεται πως η δημοσιογραφική διάσκεψη της Συνομοσπονδίας Γονέων πραγματοποιείται στις 9:00 το πρωί, στην Αίθουσα «Μάριος Τόκας», στην Δημοσιογραφική Εστία.

Keywords
Τυχαία Θέματα