Έπεσαν οι υπογραφές για αναστήλωση της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας

Υπεγράφη η σύμβαση για την αναστήλωση του κτιρίου της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας στην Αραδίππου.

Επιτυχών προσφοροδότης του διαγωνισμού είναι οι  «Επιχειρήσεις Α/φοι Στέλιου Κούννα Λτδ και Εταιρεία C. Roushas Trading and Development Ltd Κοινοπραξία»,  ο οποίος κατοχύρωσε το έργο έναντι του ποσού των €189.222,00 συν ΦΠΑ.

Ο σχεδιασμός του έργου έγινε δωρεάν

από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Σωτήρης Αγαπίου» και ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 15 μήνες.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, το έργο περιλαμβάνει περιληπτικά την επιδιόρθωση, συντήρηση και συμπλήρωση της εξωτερικής τοιχοποιίας και αποκατάσταση στην αρχική αυθεντική της μορφή. Επίσης την επιδιόρθωση και ανακατασκευή παραδοσιακών επιχρισμάτων, τη συντήρηση και αποκατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων και μορφολογικών στοιχείων, σύμφωνα με την αρχική αυθεντική κατάσταση και τα παραδοσιακά πρότυπα της περιοχής. Τέλος, θα γίνει ανακατασκευή – συντήρηση υφιστάμενης οροφής (στέγη/δώμα) σύμφωνα με την αυθεντική αρχική τους μορφή. 

Την σύμβαση υπόγραψαν εκ μέρους του  Δήμου ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και εκ μέρους του επιτυχόντα προσφοροδότη ο Επιφάνιος Κούννας.

Σκοπός της σύμβασης είναι η συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας (Ο.Χ.Α.) και η μετατροπή του ως βάση για το ιστορικό/λαογραφικό αρχείο του Δήμου Αραδίππου. Το κτίριο  θα μπορεί επίσης να φιλοξενεί εκδηλώσεις της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Απ. Λουκά, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Απ. Λουκά και της Επιτροπής του Ο.Χ.Α.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έπεσαν, Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας,epesan, orthodoxou christianikis adelfotitas