Ανεξαιρέτως lockdown υπάλληλοι της ΕΕ μετακινούνται στις Βρυξέλλες για εργασία

Παρά το ισχύον lockdown σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, εκτιμάται ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ εξακολουθούν να ταξιδεύουν από τις χώρες τους στις Βρυξέλλες κάθε εβδομάδα για να εργάζονται μεν εξ αποστάσεως, αλλά από το εκεί σπίτι τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Die Welt».

Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να εργάζονται μόνο από το σπίτι, εάν αυτό είναι δυνατόν, ωστόσο, ο

κανονισμός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ορίζει επίσης ότι η τηλεργασία πρέπει να πραγματοποιείται στον τόπο της υπηρεσίας τους. Οι υπάλληλοι αναγκάζονται επομένως να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο ή το Στρασβούργο μετά από κάθε Σαββατοκύριακο.

«Η εργασία εκτός του τόπου εργασίας (όπου βρίσκονται τα διάφορα θεσμικά όργανα) απαγορεύεται, κατ' αρχήν. Αυτό ισχύει και για τον τόπο καταγωγής τους», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εν λόγω εφημερίδα.

Περίπου 47.000 άτομα απασχολούνται στα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των υπαλλήλων της ΕΕ εργάζεται μεν επί τόπου, αλλά σύμφωνα με διοικητικούς κύκλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έως και το 5% των υπαλλήλων του ταξιδεύουν τα Σαββατοκύριακα στον τόπο καταγωγής τους.

Περίπου 2.350 υπάλληλοι της ΕΕ αναγκάζονται επί του παρόντος να παραμείνουν στον τόπο της εργασίας τους και να μην συναντούν τους συνεργάτες ή τις οικογένειές τους για εβδομάδες ή αναγκάζονται να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο και να επιστρέψουν στον τόπο εργασίας τους, παρά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό τον οποίο διατρέχουν.

Διαβάστε επίσης: 

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacKorona θα διατεθεί έως το τέλος του έτουςΗ Κομισιόν θα παράσχει 200 ρομπότ απολύμανσης σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα