Έρευνα think tank: Παιδιά-στρατιώτες ανάμεσα στους Σύριους μαχητές

Στις τάξεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από την Τουρκία και μάχεται τις δυνάμεις του Άσαντ, περίπου το 4% είναι παιδιά, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε από το Ίδρυμα Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA) και όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη, μια εταιρεία με έδρα την Άγκυρα και γνωστή για τις στενές της σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία διαγράφηκε από

τον ιστότοπο και τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της SETA, το 7,85% από τους 1.490 μαχητές που φανέρωσαν την ηλικία τους κατά την έρευνα ήταν μεταξύ 18 και 20 ετών, ενώ το 40% παραδέχτηκε ότι είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΕΣΣ πριν ενηλικιωθούν.

Η έρευνα διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός υπολογίζεται ότι αποτελείται από 70.000 με 90.000 στρατιώτες, ενώ οι ανήλικοι μαχητές έχουν επίσης αναπτυχθεί στο Αζερμπαϊτζάν και την Λιβύη ως στρατολογημένη ομάδα μισθοφόρων της Τουρκίας, σύμφωνα με το Κέντρο Παγκόσμιας Πολιτικής.

Το 0,58% από τους 1.544 μαχητές που ερωτήθηκαν το κύριο κίνητρο της ένταξής τους ήταν τα χρήματα και για το 2,21% τα χρήματα ήταν δευτερεύον κίνητρο. Όταν ρωτήθηκαν, ωστόσο, για το εισόδημά τους, το 64,63% είπε ότι η οικογένειά τους είχε μηνιαίο εισόδημα 500 λιρών (55€) ή λιγότερο.

Οι Κούρδοι, σε αντίθεση με την γενική αντίληψη ότι είναι εχθρός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού της Συρίας, εκπροσωπούνται στον ΕΣΣ αν και με μικρό ποσοστό, σύμφωνα με την έκθεση.

Σχεδόν όλοι οι μαχητές (97,87%) δήλωσαν ότι πίστευαν στην πτώση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά μόνο το 49,27% πίστευε ότι ήταν δυνατή μια πολιτική λύση στην Συρία.

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και του Ιράν στη Συρία δεν είναι επωφελής, ενώ το 86,22% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρούν χρήσιμη την τουρκική παρουσία στην χώρα. Ακόμη και οι Κούρδοι ερωτηθέντες.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ΕΣΣ αποτελείται από πατριώτες και επαναστάτες Άραβες, που γενικά δεν είναι ικανοποιημένοι με τις τρέχουσες πολιτικές προσπάθειες, αλλά δεν αποτελούν απειλή για την εδαφική και πολιτική ακεραιότητα της Συρίας.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαμαρτυρία για έρευνα γερμανικής φρεγάτας σε τουρκικό πλοίο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα, Παιδιά#45στρατιώτες, Σύριους,erevna, paidia#45stratiotes, syrious