Επεισόδια Λ/σια: Παρέδωσαν τον εξοπλισμό τους μέλη της αντιοχλαγωγικής ομάδας

Παράδωσαν τον εξοπλισμό τους μέλη της Αστυνομίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα αναφέρονται για άσκηση υπέρμετρης βίας κατά τα επεισόδια στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 60 μέλη της αντιοχλαγωγικής ομάδας Λευκωσίας, περίπου το 1/3 παράδωσε το πρωί τις εξαρτήσεις και τον εξοπλισμό του, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος, αφού δεν υπάρχουν αρκετά μέλη που να έχουν περάσει την ειδική εκπαίδευση και να θέλουν να συμμετάσχουν στην

αντιοχλαγωγική ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) βρίσκεται η υπόθεση των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Λευκωσία. Η Αρχή θα διορίσει ποινικούς ανακριτές για διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκεται το κατά πόσο ασκήθηκε υπέρμετρη βία από μέλη της Αστυνομίας, την στιγμή που οι φωνές διαμαρτυρίας για τον τρόπο δράσης της Αστυνομίας, από πολίτες, οργανωμένα σύνολα αλλά και πολιτικά κόμματα, πληθαίνουν.

Διαβάστε επίσης: Διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές για τα επεισόδια του Σαββάτου στη Λευκωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδια Λσια, Παρέδωσαν,epeisodia lsia, paredosan