Επαγγέλματα του μέλλοντος απο το CIM

Οι σπουδές είναι καθοριστικό σημείο στη ζωή μας.

Κάποιοι ίσως να έχασαν ευκαιρίες άλλοι πάλι δεν σταματούν τις σπουδές και αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Φιλοξενούμενος στο studio του SigmaLive ήταν o Γιάγκος Χατζηγιάννης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Cyprus Institute of Marketing (CIM) ο οποίος

μας ανέλυσε τα επαγγέλματα του μέλλοντος και το θέμα των σπουδών.

Η ανάγκη για εξατομίκευση της εκπαίδευσης

Η κρίση μαστίζει ειδικότερα τους νέους σε θέματα ανεργίας ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης τονίζοντας πως σήμερα υπάρχει η ανάγκη για εξατομίκευση της εκπαίδευσης περισσότερο από κάθε άλλη φόρα.

Συνδυασμός πρακτικής και εκπαίδευσης

Το Cyprus Institute of Marketing εδώ και 37 χρόνια προωθεί αυτό το πράγμα δηλαδή όλα τα προγράμματα με βράδυνα μαθήματα, (πρώτοι στην Κύπρο που είσαξαν την δια βίου μάθηση).

«Σήμερα βλέπουμε τους νέους να μην μπορεί να τους στηρίξει η οικογένεια τους οικονομικά, άρα αναγκάζονται και δεν είναι καθόλου κακό να σπουδάζουν και να δουλεύουν παράλληλα».

Θεωρείται μεγαλύτερη πρόκληση είπε ο κ. Χατζηγιάννης για τον φοιτητή να εργάζεται και να σπουδάζει παράλληλα.

«Από την μία δεν μπορούν να αφιερώσουν ολόκληρο τον χρόνο στην ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, αλλά από την άλλη μαθαίνουν τις πραγματικότητες του «παζαριού» και έτσι είναι πιο έτοιμοι μετά να βγουν έξω στην αγορά εργασίας».

Οι περισσότεροι εργοδότες πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννης λαμβάνουν υπόψη παρόλο που υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι στη αγορά εργασίας επιλέγουν αυτούς που έχουν προηγούμενη πείρα γιατί τους χρειάζεται λιγότερος χρόνος που θα μπουν στο κλίμα της δουλείας .

Επιλογή σωστής σπουδής

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως το μεγαλύτερό πρόβλημα στην Κύπρο είναι ότι δεν υπάρχει σωστή καθοδήγηση από τους συμβούλους στα σχολεία και επίσης δεν υπάρχει κάποιος κρατικός φορέας που να δίνει σωστή καθοδήγηση με στατιστικά για τα κορεσμένα επαγγέλματα.

Επίσης, ανέφερε πως δεν πρέπει η επιλογή της σπουδής να γίνεται μέσο της τηλεόρασης η από ακούγοντας διαφήμιση στο ραδιόφωνο γιατί η εκπαίδευση είναι μια πολύ σοβαρή επένδυση, είπε χαρακτηρίστηκα.

Επαγγέλματα του μέλλοντος

Τα επίκαιρα επαγγέλματα σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη αυτή τη στιγμή είναι τα χρηματοοικονομικά, λογιστικά διαδικτυακό μάρκετινγκ η νομική τα όποια θεώρει ως σταθερά επαγγέλματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα