Ανεβαίνουν οι ρυθμοί για τους 13 αθλητές μας

Μετά από ένα (κυριολεκτικά) κουραστικό ταξίδι, το οποίο είχε διάρκεια τριών ημερών, η αποστολή της Κύπρου έφθασε χθες (3/9) στην πολύ μακρινή Σαμόα. Με ενδιάμεσες στάσεις το Ντουμπάι, την Μπανγκόκ και το Σίδνεϊ οι αθλητές μας έφθασαν στον προορισμό τους και αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των 5ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων. Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 20:00 (τοπική ώρα)

και 10:00 το πρωί ώρα Κύπρου.

Χθες, αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής, οι 13 αθλητές δεν προπονήθηκαν σε ψηλές εντάσεις, αφού η κόπωση από το πολύωρο ταξίδι ήταν εμφανέστατη στα πρόσωπα τους. Οι προπονητές τους προτίμησαν ένα απλό χαλάρωμα στα γήπεδα, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, ενώ παρατηρήθηκε αρκετή ανοργανωσία σε κάποιους τομείς (όπως η ετοιμότητα των γηπέδων). Αυτό φυσικά δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για τους Κύπριους αθλητές, οι οποίοι εκφράζουν συνεχώς την αισιοδοξία τους για διάκριση, παρά την τεράστια συμμετοχή από 71 χώρες της Κοινοπολιτείας.
Υπενθυμίζουμε πως η χώρα μας θα συμμετάσχει με 13 αθλητές/τριες σε πέντε διαφορετικά αθλήματα από τα εννέα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων. Συγκεκριμένα θα υπάρξει συμμετοχή στον στίβο με τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες, στην κολύμβηση με δύο αθλητές και δύο αθλήτριες, στην πυγμαχία με έναν αθλητή, στην τοξοβολία με έναν και στο τένις επίσης με ένα αθλητή.
Σήμερα, η προετοιμασία θα γίνει πιο έντονη, αφού η έναρξη των αγώνων πλησιάζει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις πρωί και απόγευμα για να εγκλιματιστούν οι αθλητές στις νέες συνθήκες, καθώς την ημέρα η ζέστη είναι αφόρητη. Στο νησί δεν υπάρχουν πολυτέλειες και οι ντόπιοι κάτοικοι ζουν πολύ απλά την καθημερινότητα τους. Η φιλοξενία είναι τρομερά καλή σε ένα τόπο με πληθυσμό μόνο 300.000 άνθρωπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα