Επανέναρξη πτήσεων από Τουρκία προς κατεχόμενα ανακοίνωσαν ΤΗΥ και Πήγασος

Στις 17 Ιουνίου ξεκινά δρομολογημένες πτήσεις η τουρκική ιδιωτική εταιρεία Πήγασος και στις 20 του μήνα η κρατική εταιρεία των Τουρκικών Αερογραμμών, προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.



Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν μέσω της ιστοσελίδας τους ότι θα πραγματοποιούν 4 πτήσεις την εβδομάδα προς

τα κατεχόμενα, ενώ η Πήγασος ανακοίνωσε ότι στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πτήση από την Κωνσταντινούπολη προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμου και στις 18 του μήνα από την Άγκυρα.  Στην ιστοσελίδα της η Πήγασος γράφει ότι από την 1η Ιουλίου θα διευρυνθεί το πρόγραμμα των πτήσεων.

Στο μεταξύ, το «υπουργείο συγκοινωνιών και μεταφορών» ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ξεκινούν οι πτήσεις από και προς Τουρκία, χωρίς να δίδει συγκεκριμένες ημερομηνίες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα πραγματοποιούνται πτήσεις από 5 αεροδρόμια σε 4 πόλεις της Τουρκίας, δύο της Κωνσταντινούπολης, την Άγκυρα, την Σμύρνη και την Αντάλεια.

Οι πτήσεις, προστίθεται, θα υπόκεινται στα μέτρα που αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο» και οι αφιχθέντες πριν την 1η Ιουλίου, θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει μπει στην κατηγορία Α για τις αφίξεις μετά την 1η Ιουλίου, που σύμφωνα με την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» θα ζητείται μόνο αρνητικό τεστ κορωνοϊού PCR των τελευταίων 72 ωρών.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα