Ο λόγος που ο Κύπριος φοιτητής κατέθεσε μήνυση 3,5 εκατ. κατά πανεπιστημίου

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Κύπριος φοιτητής, Drew Παύλου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση3,5 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του πανεπιστημίου του, εξηγεί τον πραγματικό λόγο για τον οποίο προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, ο Παύλου υποστήριξε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ότι στόχος του δεν είναι η αποζημίωση, αλλά η αποστολή ενός μηνύματος προς τους ιθύνοντες

του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι έγινε αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων από υποστηρικτές της κινεζικής κυβέρνησης. «Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης» υποστηρίζει ο 21χρονος φοιτητής.

Υπενθυμίζεται ο Κύπριος φοιτητής , κατέθεσε μήνυση ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του Πανεπιστημίου του Queensland, του πρύτανη του ιδρύματος και του αντιπρύτανη.

Οι δικηγόροι του φοιτητή ιστορίας, Drew Pavlou, 21 ετών, κατέθεσαν την μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση για παραβίαση της σύμβασης αμέλεια, δυσφήμιση, εξαπάτηση και αστική συνωμοσία.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου απάντησε πως όταν θα λάβουν την ειδοποίηση για την μήνυση, θα την εξετάσουν και θα απαντήσουν καταλλήλως.

Ο φοιτητής ενημερώθηκε από το Πανεπιστήμιο, πριν δύο εβδομάδες, ότι θα αποβληθεί, αντιμετωπίζοντας έντεκα κατηγορίες, οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές και συνδέονται με τη συμπεριφορά του, κατά τη διάρκεια καμπάνιας του εναντίον της πολιτικής του Πανεπιστημίου με την κινέζικη κυβέρνηση. Φοιτητές από την Κίνα, είναι μια από τις μεγαλύτερες εισοδηματικές πηγές του Πανεπιστημίου.

Τον Ιούλιο που μας πέρασε, ο Pavlou,  ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επίθεση ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, από μέλη του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος, που είχαν στρατιωτική ή σχεδόν στρατιωτική εκπαίδευση και  λέγεται ότι εκτελούσαν εντολές που έδωσε ο Κινέζος πρόξενος στο Μπρίσμπαν, σύμφωνα με την σχετική καταγγελία που έγινε. Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το περιστατικό δεν διερευνήθηκε επαρκώς από τις αρχές του Πανεπιστημίου.

Έτσι φαίνεται πως  [πολλά  ακόμη επεισόδια θα έχει, όπως όλα δείχνουν, η πολύκροτη υπόθεση της κόντρας του ομογενή φοιτητή Ντριου Παύλου με το Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ.

Ο 21χρονος ζητά να αποζημιωθεί για την αποβολή του, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έρχεται σε παραβίαση των δικαιωμάτων του ως μέλους του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η Πειθαρχική Επιτροπή του Πανεπιστημίου αποφάσισε να αποβάλλει τον Παύλου έπειτα από τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε ενάντια στο Κράτος της Κίνας και, συγκεκριμένα, τη συμπεριφορά που επιδεικνύει η κυβέρνηση της χώρας προς τη μειονότητα των Ουιγούρων. Μάλιστα, σε μια από αυτές τις διαδηλώσεις ξέσπασαν και βίαια επεισόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα