Επαφές στα κατεχόμενα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του AKP

Αντιπροσωπεία του ΑΚΡ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο και Βουλευτή Προύσας, Εφκάν Άλα βρίσκεται στα κατεχόμενα και χθες είχε συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται πάντοτε σε αρμονία με τους Τούρκους της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι υποστηρίζοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια στοχεύουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση και ενίσχυση του «κράτους» τους, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε στην έκκληση του Τούρκου Προέδρου στα ΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους που έδωσε τους δύναμη και αποτελεί

σοβαρή πηγή έμπνευσης για την περαιτέρω ενίσχυση της νέας τους πολιτικής.

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ και η αντιπροσωπεία του, συναντήθηκαν στα γραφεία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και με τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ.

«Εμείς ήμασταν πάντοτε, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στην τδβκ» δήλωσε ο Εφκάν Άλα, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τη διεθνή κοινότητα για τη θέση τους στο Κυπριακό.

«Σύμφωνα με τις βασικές αρχές τις οποίες έθεσε ενώπιον των ΗΕ ο Πρόεδρος μας, εμείς θεωρούμε και στηρίζουμε ως βασική αρχή, την αναγνώριση των δύο κυρίαρχων κρατών στο νησί. Και καλούμε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την τδβκ στη βάση αυτής της βασικής αρχής» είπε. Πρόσθεσε ότι στηρίζουν κάθε βήμα του ψευδοκράτους και εργάζονται για ένα καλύτερο μέλλον για το νησί, την περιοχή και τον κόσμο.

Υποστηρίζοντας επίσης ότι ακολουθούν μια εξωτερική πολιτική για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και συμφέροντά τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν υποχωρήσεις σε αυτά, ο κ. Άλα είπε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουν να ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τις στενές τους σχέσεις με το ψευδοκράτος.

Ο κ. Ουστέλ ευχαρίστησε την Τουρκία, η οποία βρίσκεται δίπλα τους πάντοτε και σε κάθε πλατφόρμα και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να ενεργούν από κοινού με την Τουρκία τόσο στο θέμα της οικονομίας όσο και στο θέμα της «εθνικής τους υπόθεσης». Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό, πρόσθεσε λέγοντας ότι η μητέρα πατρίδα Τουρκία αποτελεί την ασφάλεια για αυτούς.

Αναφερόμενος στην έκκληση Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο κ. Ουστέλ είπε ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους με πνεύμα συνεργασίας για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο η «εθνική υπόθεση».

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΡ συναντήθηκε και με τον «πρόεδρο» της «βουλής», Ζορλού Τορέ.

Στο μεταξύ, νέος αντιπρόσωπος του AKP στα κατεχόμενα ανέλαβε ο Φαχρί Γιονλούερ. Στην ειδική τελετή παράδοσης-παραλαβής χθες, από τον μέχρι πρότινος αντιπρόσωπο, Σιτκί Όζτεκίν παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος, Εφκά Άλα και η αντιπροσωπεία του ΑΚΡ.

Σε ομιλία του κατά την τελετή, ο κ. Άλα αναφέρθηκε στις επαφές του στα κατεχόμενα και πως «ολόκληρη η πολιτική τους βασίζεται στη στήριξη της τδβκ ως κυρίαρχο κράτος για να πάρει τη θέση που του αξίζει στη διεθνή αρένα».

«Ακολουθούμε μια ορθή και ειλικρινή εξωτερική πολιτική, χωρίς να εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός, αλλά και χωρίς να δίνουμε το δικαίωμα σε κανένα να παρεμβαίνει στα δικά μας δικαιώματα και δίκαια», υποστήριξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα