Συνελήφθη η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας

Συνελήφθη η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας, Σεμνέμ Κορούρ Φιναντζί, επειδή είχε ζητήσει να διερευνηθούν οι καταγγελίες ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα σε τρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Η ιατροδικατής Φιναντζί, η οποία είναι γνωστή παγκοσμίως για την δράση της υπέρ της εξάλειψης βασανιστηρίων, συνελήφθη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της «προπαγάνδας για

τρομοκρατική οργάνωση», ενώ η εισαγγελία Άγκυρας ζήτησε και την καθαίρεσή της από τον Ιατρικό Σύλλογο Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει την Φιναντζί ότι συκοφάντησε τις διασυνοριακές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Πιστεύω ότι το γεγονός ότι ένας τέτοιος άνθρωπος, που ταπεινώνει την χώρα και τον στρατό του μιλώντας την γλώσσα της τρομοκρατικής οργάνωσης, βρίσκεται επικεφαλής ενός ιδρύματος που το όνομά του αρχίζει με [σσ την λέξη]"τουρκικό" ενοχλεί κάθε μέλος του έθνους μας», είπε ο κ. Ερντογάν.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τόσο για αυτό το πρόσωπο όσο και για αυτόν τον θεσμό», σημείωσε.

«Στο πλαίσιο αυτό, δώσαμε εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς μας να επιταχύνουν το νομοθετικό έργο προς μια νέα δομή σε επαγγελματικές οργανώσεις, ιδιαίτερα στον Ιατρικό Σύλλογο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα