Επαφές, διεργασίες και βολιδοσκοπήσεις στα ενεργειακά

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΝΙ είχε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, έγινε αρχική συζήτηση για τα γειτνιάζοντα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ και τον τρόπο αξιοποίησής τους. Τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Ενέργειας θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΤΟΤΑL.

Μετά την ανακάλυψη ποσότητας μαμούθ στο κοίτασμα ΖΟΡ της Αιγύπτου,

η ΤΟΤΑL επανεξετάζει, υπό νέο πρίσμα τα ευρήματά της, και αυτή τη φορά τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με πληροφορίες η γαλλική εταιρεία αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να παραδώσει στον Υπουργό Ενέργειας τα αποτελέσματα νέων γεωλογικών και γεωφυσικών ερευνών για το τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο γειτνιάζει με το κοίτασμα ΖΟΡ.

Στα χέρια της Noble τα σχόλια για το σχέδιο ανάπτυξης της Αφροδίτης

Σήμερα το Υπουργείο Ενέργειας θα επιδώσει στην αμερικανική εταιρεία Noble τα σχόλιά του επί του σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Τη διαβεβαίωση ότι οι διαβουλεύσεις για πώληση του κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο συνεχίζονται κανονικά, παρά την πρόσφατη ανακάλυψη στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, έδωσε ο Υπουργός Ενέργειας.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε, επίσης, την άφιξη στην Κύπρο της βρετανικής BG για διαβουλεύσεις τόσο με την κοινοπραξία του τεμαχίου 12, όσο και με την Εταιρεία Υδρογονανθράκων για την αγορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών στην Αίγυπτο και την ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή στο Ισραήλ και την Κύπρο, δεν θα σταματήσουν δήλωσε ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Ισμαήλ Σερίφ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις και αρχικές συμφωνίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα