Εντοπίστηκε ο δράστης του ψεύτικου προφίλ του Χριστόφια

Στην άκρη του νήματος της περίεργης υπόθεσης με το ψεύτικο προφίλ του Δημήτρη Χριστόφια στο Facebook, έφθασε η Αστυνομία.

Έγκυρες πηγές αποκάλυψαν στο ΣΙΓΜΑ ότι η Υπηρεσία Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφερε να εντοπίσει το πρόσωπο που φέρεται να δημιούργησε

και να διαχειριζόταν, για περισσότερο από πέντε χρόνια, το ψεύτικο προφίλ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Αστυνομία, κατόπιν αποστολής σχετικού αιτήματος, έλαβε στοιχεία από την εταιρεία ‘Facebook’ σε σχέση με την ταυτότητα του προσώπου που δημιούργησε το συγκεκριμένο προφίλ. Πρόκειται για αλλοδαπό, κάτοικο Πάφου, ο οποίος, σήμερα, είναι ηλικίας 22 ετών», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σε κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι δημιούργησε το ψεύτικο προφίλ, χρησιμοποιώντας το όνομα «Δημήτρης Χριστόφιας», τη φωτογραφία και προσωπικά στοιχεία του τέως προέδρου, εν αγνοία του τελευταίου. Ισχυρίστηκε δε ότι δημιούργησε το προφίλ για να τον στηρίξει πολιτικά και όχι για τον πλήξει.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ σε ρεπορτάζ, τον περασμένο Νοέμβριο, στη πορεία το ψεύτικο προφίλ με τη φωτογραφία του κ. Χριστόφια μετεξελίχθηκε σε μέσο διαφήμισης κατασκοπευτικών καμερών.

Ο σταθμός μας ενημέρωσε τόσο τον Δημήτρη Χριστόφια, όσο και την Αστυνομία, η οποία διέγραψε το προφίλ και άρχισε ποινική έρευνα.

«Ετοιμάστηκε ποινικός φάκελος, ο οποίος θα διαβιβαστεί σύντομα στον Γενικό Εισαγγελέα, για να αποφασίσει κατά πόσο δικαιολογείται ή όχι η άσκηση ποινικής δίωξης», τονίζουν οι αστυνομικές πηγές.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται το αδίκημα της πλαστογραφίας ηλεκτρονικών δεδομένων.

Στη λίστα φίλων του προφίλ βρίσκονταν πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι και άλλοι πολίτες, οι οποίοι έστελναν μηνύματα, νομίζοντας ότι επικοινωνούν με το τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα