Ξανθός: Ο προϋπολογισμός διευκολύνει τη στήριξη κοινωνικών παρεμβάσεων (video)

«Είναι προφανές ότι ο προϋπολογισμός αυτός υπηρετεί έναν πολύ κρίσιμο, ζωτικό πολιτικό στόχο για την οικονομία. Την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα και την ασφυκτική δημοσιονομική επιτροπεία», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2018.

Δείτε επίσης: LIVE: Κορυφώνεται

η αντιπαράθεση για τον Προϋπολογισμό

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός σημείωσε ακόμα ότι είναι ένας προϋπολογισμός που τηρεί τις συμφωνημένες δεσμεύσεις με τους θεσμούς, όμως -όπως είπε-, διευκολύνει παράλληλα τη στήριξη των κοινωνικών παρεμβάσεων.

«Η λιτότητα είναι παρούσα και οφείλουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο να οργανώσουμε τις παρεμβάσεις μας για να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες. Με πολύ κόπο και προσπάθεια, με κρίσιμες παρεμβάσεις και στηριζόμενοι στο έντιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καταφέραμε να διασφαλίσουμε την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης», επισήμανε και προσέθεσε: «Από αυτή την κυβέρνηση, υλοποιείται ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο, χωρίς διακρίσεις. Μια εμβληματική αλλαγή με προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη, στην ισότιμη πρόσβαση και στους ανασφάλιστους, αλλά και με έμφαση στη στήριξη των κοινωνικών δομών».

«Αναδιοργανώνουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, βάζουμε τέλος στη σπατάλη, στη διαφθορά, εξυγιαίνουμε το σύστημα προμηθειών, την τιμολόγηση νέων φαρμάκων», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και συνέχισε: «Η στήριξη και η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας απαιτεί αυξημένους δημόσιους πόρους, αυξημένα φορολογικά έσοδα και αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές. Όποιος λέει ότι θέλει καλά δημόσια νοσοκομεία, θέλει γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύπτουν τα οργανικά κενά και αξιοπρεπείς παροχές, αλλά θέλει και χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές και χαμηλά φορολογικά έσοδα απλώς κοροϊδεύει τον κόσμο».

«Για εμάς η δημόσια υγεία είναι ένας χώρος κάλυψης των πραγματικών και ζωτικών αναγκών και κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δημόσια περίθαλψη στον τομέα της Υγείας πρέπει να είναι ισότιμη και καθολική για όλους. Για να υλοποιηθεί αυτό το πρόσταγμα χρειάζονται πολιτικές δυνάμεις, προγράμματα και προσωπικό που να πιστεύουν στην ισότητα. Αυτή είναι η ιδεολογική μας διαφορά. Εμείς αυτό το κοινωνικό δικαίωμα το κατοχυρώνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια», κατέληξε ο κ. Ξανθός.(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα