Έντονος ο Συλλούρης για το μέτρο στα αεροδρόμια: «Έμμεσος τρόπος εγκλωβισμού»

Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το μέτρο που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει ότι η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους πολίτες προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό από εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «ως πατέρας δεν κατανοεί το πιο πάνω μέτρο», τονίζοντας ότι «εάν είναι ένας έμμεσος τρόπος για να εγκλωβίσουμε τους φοιτητές στο εξωτερικό, τότε να το πούμε έτσι». Συνέχισε αναφέροντας ότι «ιατρικά, επειδή έχω περάσει αυτή την διαδικασία, πήγα οικειοθελώς να κάνω το τεστ- όταν είχαν περάσει οι επτά ημέρες, τώρα βρίσκομαι στην δωδέκατη ημέρα- και εκεί μου είπαν είσαι καθαρός αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Άρα, το μέτρο θα έπρεπε να περιοριστεί και κάνω έκκληση στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί είναι ακατανόητο αυτό το μέτρο, δεν έχει λογική. Ας βγει οποιοσδήποτε επιστήμονας να μου το εξηγήσει διότι μπορεί να κάνεις την έβδομη ημέρα το τεστ, να είσαι καθαρός και την δωδέκατη ημέρα να έχεις πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται είναι το πρώτο κομμάτι της απόφασης, όποιος και να έρχεται να μπαίνει σε περιορισμό, όχι στο σπίτι του αλλά σε καραντίνα με επίβλεψη ιατρικού προσωπικού».

Ολοκλήρωσε δηλώνοντας ότι «πρόκειται για ένα έμμεσο τρόπο για αποκλεισμό των φοιτητών και είναι απαράδεκτη συμπεριφορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα