Έντονη αντίδραση Τουρκίας για Κοινή Δήλωση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Τον εκνευρισμό και την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε το Κοινό Ανακοινωθέν ΚύπρουΕλλάδαςΑιγύπτου το οποίο εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη μετά από συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών.

Σε δήλωση του Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, τονίζει:

«Απορρίπτουμε τις αβάσιμες αξιώσεις εναντίον της χώρας μας σε κοινή δήλωση που έγινε στο τέλος της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».

Παράλληλα, προσθέτει ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει στην περιοχή έχουν ως στόχο να αγνοήσουν και να απομονώσουν την Τουρκία, Κάτι, που όπως υπογράμμισε, δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει. Επίσης, το Τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα, λέγοντας ότι από τη μια στέλνει μηνύματα συνεργασίας και από την άλλη συμμετέχει σε αβάσιμους ισχυρισμούς κάτι που αποτελεί ένδειξη ανειλικρίνειας.

Ο Ακσόι, κάλεσε τις χώρες της περιοχής να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές, οικονομικές και γεωγραφικές πραγματικότητες της περιοχής και να ακολουθήσουν τις πολιτικές συνεργασίας σύμφωνα με αυτές τις πραγματικότητες.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω από τους σχεδιασμούς στην περιοχή και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα