Έντονη αντίδραση εισαγωγέων μεταχειρισμένων για τα νέα τέλη

«Πνέουν μένεα» οι εισαγωγείς μεταχειρισμένων οχημάτων, μετά και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα νέα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, ανάλογα με την εκπομπή ρύπων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Δικηγόρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Οχημάτων Νίκος Κληρίδης τόνισε

ότι πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να εναρμονιστεί με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον νέο τρόπο μετρήσεως των εκπομπών ρύπων, ωστόσο το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Βουλής καμία σχέση δεν έχει με αυτές.

Όπως είπε, τα κριτήρια είναι αυθαίρετα και δημιουργούν άνιση μεταχείριση μεταξύ των καινούριων και μεταχειρισμένων οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτό να ευνοεί τους πωλητές καινούριων οχημάτων.

Τόνισε πως, σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, ο Σύνδεσμος θα προσφύγει νομικά, για να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντα των πωλητών μεταχειρισμένων οχημάτων αλλά και των καταναλωτών οι οποίοι δεν θα μπορούν να αγοράσουν μεταχειρισμένα οχήματα.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας ξεκαθάρισε πως τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα αφορούν όσα καινούρια ή μεταχειρισμένα οχήματα θα εγγράφονται μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Τα υφιστάμενα, είπε, δεν επηρεάζονται.

Είπε πως οι λόγοι αλλαγής της νομοθεσίας οφείλονται στην αλλαγή της μεθόδου υπολογισμού των εκπομπών ρύπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα