Ένωση Συντακτών: Λεβέντ και Οσμάν να προστατευθούν από Άγκυρα

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ένωση Συντακτών για το ότι ο Τ/κ δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ και ο αρθρογράφος Αλί Οσμάν οδηγούνται στα τουρκικά δικαστήρια. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

Για πολλοστή φορά ο Τ/κ δημοσιογράφος και εκδότης Σενέρ Λεβέντ διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν. Αυτή τη φορά επιχειρείται, για πρώτη φορά, να δικαστεί από δικαστήριο της Άγκυρας στην ίδια την Τουρκία για επικριτικά προς το τουρκικό καθεστώς δημοσιεύματα στην «Αφρίκα» τόσο του ιδίου όσο και του αρθρογράφου Αλί Οσμάν.

Οι δημοσιογραφικές απόψεις αποτελούν συστατικό κύτταρο της Δημοκρατίας. Ούτε διώκονται ούτε καταδιώκονται ούτε και ποινικοποιούνται. Η Τουρκία κατακρίνεται διεθνώς για διώξεις και φυλακίσεις εκατοντάδων δημοσιογράφων στην επικράτειά της. Τώρα επεκτείνει προκλητικά αυτή την κατακριτέα και κατάπτυστη συμπεριφορά και εκτός των εδαφών της.

Οι Τουρκοκύπριοι συνάδελφοι και συμπατριώτες Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ευρωπαίοι πολίτες. Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καλεί τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβούν σε όλα τα δέοντα μέτρα, προκειμένου οι δύο δημοσιογράφοι να προστατευθούν από την οργή του καθεστώτος Ερντογάν.

Από δικής της πλευράς, η ΕΣΚ θα ενημερώσει για τον νέο κατατρεγμό που δέχεται η «Αφρίκα» και οι συντάκτες της, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καθώς και το Γραφείο για την Ελευθερία του Τύπου του ΟΑΣΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα