Ένωση Δήμων: Αναμένει νέα πρόταση για μεταρρύθμιση της ΤΑ

Νέα πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τη συμπλεγματοποίηση των Δήμων, αναμένει η Ένωση Δήμων «πάρα πολύ σύντομα», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

Απαντώντας σε ερώτηση για πρωτοβουλία των Δήμων Λευκωσίας για συμπλεγματοποίηση στο πλαίσιο δηλώσεων του στη Βουλή, ο κ. Γαλανός εξέφρασε τη θέση ότι «είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία. Καλά

την ανέλαβαν». Υπάρχει, πρόσθεσε, «αυτή η επιτροπή η οποία ενεργεί πολλές φορές αυτόνομα, όμως σωστά ενεργεί σ` αυτή την περίπτωση».

Το θέμα της συμπλεγματοποίησης, είπε, “είναι βασικό στο να βρεθεί μια λύση όσον αφορά τη μεταρρύθμιση των Δήμων. Αναμένουμε πάρα πολύ σύντομα να κατατεθεί νέα πρόταση από το Υπουργείο Εσωτερικών». Πιστεύουμε, συνέχισε, «ότι η συμπλεγματοποίηση θα είναι στο επίκεντρο αυτής της πρότασης και ιδιαίτερα κάποιες απόψεις που κατέθεσαν οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες».

Ο κ. Γαλανός εισηγήθηκε όπως «πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τους αρχηγούς των κομμάτων και την Ένωση Δήμων για να συμφωνηθεί ένα αρχικό πλαίσιο».

«Νομίζω υπάρχουν οι προϋποθέσεις ενός αρχικού πλαισίου πριν να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, δηλαδή να υπάρξει μια προσυνεννόηση, ανεξάρτητα του αν θα προκύψουν κάποιες διαφορές στη Βουλή», είπε. Τουλάχιστον, πρόσθεσε, «να γνωρίζουμε ότι όλοι προχωρούμε προς την ίδια κατεύθυνση».

Η κατεύθυνση, ανέφερε, «των συμπλεγματοποιήσων, η οποία θα είναι εξελικτική, χωρίς να θέλω να πω περισσότερα, νομίζω ότι είναι μια σωστή γενική κατεύθυνση η οποία δεν πρέπει όμως να αργοπορήσει».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα