Ενόχληση Κίνας με μνημόνιο Κύπρου–ΗΠΑ σε θέματα τεχνολογίας και 5G

Η Κίνα μέσω της πρεσβείας της στην Κύπρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εκφοβίζει τους συμμάχους της, μετά την υπογραφή του μνημονίου για ενίσχυση της συνεργασίας ΚύπρουΗΠΑ σε  θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής,

Κυριάκο Κόκκινο, και τον Υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, Keith Krach.

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο κ. Krach αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σημασία της ψηφιακής ασφάλειας, της ιδιωτικότητας δεδομένων και της προστασίας επιχειρηματικών πληροφοριών. «Είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ και η Κυπριακή Δημοκρατία να συνεργαστούμε ως έμπιστοι εταίροι για να προστατέψουμε τους πολίτες μας από εκείνες τις εταιρείες και τις χώρες τις οποίες κρίνουμε ως μη αξιόπιστες», είπε. Προέτρεψε επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετάσχει στην εργαλειοθήκη της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια του 5G.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα South China Morning Post, η κινεζική πρεσβεία αναφέρει πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν την επιρροή των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών στην ανάπτυξη δικτύων δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

"Η Κίνα πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα μπορεί να δει τα αληθινά χρώματα ορισμένων πολιτικών των ΗΠΑ", σύμφωνα με την Κινεζική πρεσβεία. 

Οι χώρες θα πρέπει να «λένε όχι»στις πρακτικές εκφοβισμού και παρεμβολής των ΗΠΑ στην ανάπτυξη και κατασκευή των δικτύων 5G, τονίζεται στην δήλωση της πρεσβείας.

Η ιστοσελίδα, παράλληλα, αναφέρεται και στις δηλώσεις του κ. Krach στο Προεδρικό, κατά την υπογραφή του μνημονίου

Keywords
Τυχαία Θέματα