Ενίσχυση του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς ζητά ο Δήμαρχος

Tην άμεση τοποθέτηση ενός ειδικού παθολόγου για τους θαλάμους εσωτερικών ασθενών, αφού μετά τη μετακίνηση του προηγούμενου γιατρού, στους θαλάμους υπηρετεί ένας μόνιμος ειδικός παθολόγος και ένας καρδιολόγος, που καθιστά δύσκολη και προβληματική τη λειτουργία των θαλάμων των εσωτερικών ασθενών, ζητά ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κ. Οδυσσέως με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας Δρ. Γιώργο Παμπορίδη ζήτησε επίσης την αύξηση των ημερών, όπου οι γιατροί ειδικοτήτων επισκέπτονται το Νοσοκομείο.

Η ενίσχυση – όπως αναφέρει

- είναι αναγκαία, αφού το Νοσοκομείο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς με πληθυσμό που ξεπερνά τις 12.000 – 13.000 σε μόνιμους κατοίκους, που την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός υπερδιπλιασιάζεται.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς επανέλαβε πω η ενίσχυση της Μονάδας Ασθενοφόρων με τους 2 επιπλέον διασώστες, που θα εκτελούν χρέη οδηγών επιβάλλεται.

Πρόσθεσε επίσης πως είναι εις γνώση της Τοπικής Αρχής ότι έχει ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 2 διασώστες για το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς ωστόσο απηύθυνε έκκληση για επίσπευση της διαδικασίας.

Ακολούθως ο κ. Οδυσσέως αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της τοποθέτησης δεύτερου χημικού και δεύτερου ακτινογράφου, ώστε το Νοσοκομείο να είναι σε θέση να παρέχει ικανοποιητικού επιπέδου πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατρική φροντίδα.

Αναφερόμενος στο Σχέδιο Εργασίας των ιατρών ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς σημείωσε πως χρειάζεται αλλαγή αφού – όπως είπε-, με το σημερινό σχέδιο οι γιατροί σήμερα είναι υποχρεωμένοι αν εργάζονται επί 24ωρου βάσεως ενεργή εφημερία 6 ή 7 εικοσιτετράωρα το μήνα ανάλογα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου (κανονική άδεια ή πολυήμερες άδειες ασθενείας) με χαμηλή μάλιστα αποζημίωση τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό αποβαίνει σε βάρος των ασθενών και της αποτελεσματικότητας των γιατρών.

Ο κ. Οδυσσέως απηύθυνε έκκληση για άμεση ανταπόκριση από πλευράς του Υπουργείου Υγείας στα αιτήματα της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου και των Τοπικών Αρχών για τα προβλήματα που παρουσιάζονται επίσης τόσο στο θέμα των προβλημάτων που παρουσιάζονται από αφυπηρετήσεις/ παραιτήσεις ή πολυήμερες απουσίες είτε λόγω κανονικής άδειας είτε λόγω άδειας ασθενείας στην αντικατάσταση.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημείωσε πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν με τα οικονομικά του Κράτους, ωστόσο παρατήρησε , είναι υποχρέωση της πολιτείας να αντικρίσει με μεγαλύτερη ευαισθησία τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και ζήτησε όπως καταβληθεί κάθε προσπάθεια για βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Συνεχάρη ακολούθως το ιατρικό, νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Επεσήμανε ωστόσο πως παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά, ώστε το Νοσοκομείο Πόλεως να είναι σε θέση να παρέχει ικανοποιητικού επιπέδου πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατρική φροντίδα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς.

Εισηγήθηκε επίσης την πραγματοποίηση μιας περιφερειακής σύσκεψης μαζί σας με τις Τοπικές Αρχές του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, κατά την οποία να συζητηθούν όλα τα προβλήματα και οι τρόποι επίλυσης τους.

Ο Υπουργός Υγείας στις 11 Σεπτεμβρίου παρακάθισε σε υπηρεσιακή σύσκεψη, στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα