Ενδεχομένως τον Ιούνιο η πιθανή συνάντηση Τραμπ-ΠτΔ

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση διαμορφώνει θέσεις και προσεγγίσεις όσον αφορά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Σ’ αυτό το πλαίσιο οι συναντήσεις αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι επαφές μου, είπε, αποτελούν συνέχεια των πρόσφατων συναντήσεων του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ.

Η νέα

αμερικανική κυβέρνηση δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για την περιοχή της Ανατολής Μεσογείου και σ’ αυτό το πλαίσιο και ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αναβαθμισμένος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή.

Με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να εργαστούμε, ώστε να ενισχυθούν, ακόμη περισσότερο, οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Υπάρχει πεδίο και διάθεση και από τις δύο πλευρές, είπε, για περαιτέρω συνεργασία.

Αναφορικά με το ενδιαφέρον, που υπάρχει από πλευράς ΗΠΑ για το Κυπριακό, θα δούμε, δήλωσε, κάποιες πιο συγκεκριμένες ενέργειες προς την πλευρά της Τουρκίας.

Οι συνθήκες όσον αφορά στο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών είναι σε τέτοιο βαθμό, που δικαιολογείται μία συνάντηση των δύο Προέδρων, η οποία θα στείλει και μηνύματα για το επίπεδο των σχέσεων μας, και σε σχέση με το πώς μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, αλλά θα είναι και μία ξεκάθαρη ένδειξη του ενδιαφέροντος της αμερικανικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Υπάρχει και από πλευράς αμερικανικής κυβέρνησης ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο και, μέσω της διπλωματικής οδού, θα συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις , ώστε να δούμε πώς μπορεί να καταστεί εφικτό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, θα μεταβεί τον Ιούνιο στην Ουάσιγκτον για να παραστεί ως ο κύριος ομιλητής στο παγκόσμιο Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει η Αμερικανοεβραϊκή Ένωση.

Έχουν ήδη, καθοριστεί, πρόσθεσε, συναντήσεις με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και με ΔΝΤ.

Ενδεχομένως τότε ή πιο αργά, δήλωσε χαρακτηριστικά, να γίνει και η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι και από τις δύο πλευρές γίνεται απόλυτη κατανοητή η σπουδαιότητα μιας τέτοιας συνάντησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα