Έναρξη της σεζόν στη Ν.Κορέα στις 8 Μαίου

Η Ν. Κορέα ήταν μία από τις χώρες που είχαν αρκετούς νεκρούς και κρούσματα από τον κορωνοϊό, αλλά το πρωτάθλημα της χώρας ξεκινάει στις 8 Μαίου. Σκέψεις ακόμα και για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Το πρωτάθλημα της Ν. Κορέας ξεκινάει την Παρασκευή, έχοντας διακοπεί από τις 24 Φεβρουαρίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι 12 ομάδες της 1ης κατηγορίας μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, αποφάσισαν την έναρξη των αγώνων με αρκετά μέτρα προστασίας. Αρχικά υπήρχε η άποψη ότι από την στιγμή

που δεν είναι ασφαλές για τους φιλάθλους, πως θα είναι για τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους του πάγκου. Αλλά με την χρήση της τεχνολογίας, όπου μπορούν μέσω κινητού τηλεφώνου να ελέγχουν αν ένας πιθανός φορέας μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους και αρκετούς ελέγχους αποφάσισαν την έναρξη των αγώνων. 

Μάλιστα υπήρχε μία συζήτηση για την έναρξη των αγώνων με την παρουσία φιλάθλων όπως είχε γίνει και στον αγώνα για το Ασιατικό Champions League στις 19 Φεβρουαρίου, όπου οι Σουοάν Μπλουγουίνγκς είχαν αντιμετωπίσει την Βίσελ Κόμπε του Ινιέστα και μάλιστα υπήρχε η πληροφορία ότι ένας θετικός στον κορωνοϊό φίλαθλος ήταν στο γήπεδο. Αλλά τότε τα μέτρα ήταν αυστηρά, μιας και κάθε φίλαθλος υπέγραψε σχετική δήλωση ότι είναι αρνητικός, του έπαιρναν την θερμοκρασία και θα έπρεπε να φοράει γάντια και μάσκα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Έτσι δεν υπήρξε μετάδοση του ιού σε εκείνο τον αγώνα. 

Τελικά όμως αποφασίστηκε προς το παρόν να μην υπάρχουν φίλαθλοι τους αγώνες, που ξεκινάνε από την Παρασκευή. 

Πηγή:sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα