Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε ισραηλινή πυραυλική επίθεση (vid)

Η συριακή αεροπορική άμυνα της χώρας αναχαίτισε μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση ενάντια σε ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο και μια στρατιωτική βάση στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, στην δεύτερη αντίστοιχη επιδρομή που πραγματοποιείται σε λιγότερο από μια εβδομάδα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (SANA). 

 Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις ενάντια σε ιρανικούς στόχους τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές υπηρεσιών πληροφοριών.

 Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η επίθεση διαπράχθηκε από ισραηλινές δυνάμεις με στόχο

ερευνητικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στο συγκρότημα Άμυνας αλ-Σαφίρα, κοντά στο Χαλέπι.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά πυραύλους, ωστόσο αδιευκρίνιστη παραμένει η πορεία τους, με ορισμένες αναφορές να υποστηρίζουν πως εκτοξεύθηκαν από την πλευρά του Ιράκ.

Η αποτυχημένη επίθεση διαπράχθηκε μια μέρα αφότου το συριακό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη «έντονη καταδίκη» της χώρας για την πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να προσαρτήσει επιπλέον Παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης έχουν αποδώσει στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων μεταξύ 31 Μαρτίου και 27 Απριλίου. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Video of the active AD over #Aleppo, #Syria earlier this evening. pic.twitter.com/b2RHjkcasE

Aurora Intel - #StayHome (@AuroraIntel) May 4, 2020

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα