Εναποτέθηκαν οστά μη ταυτοποιηθέντων πεσόντων

43 χρόνια μετά τα οστά 8 αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας παραδόθηκαν στις οικογένειες τους, μετά από ανασκαφή που έγινε το 2010 στο Τζιάος.

Όλα τα οστά των οκτώ που ταυτοποιήθηκαν παραδόθηκαν με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες στις οικογένειες των πεσόντων.

Ωστόσο, από την συγκεκριμένη ανασκαφή υπήρξαν και οστά που δεν ταυτοποιήθηκαν σε ποιον από τους οκτώ πεσόντες ανήκουν.

Οι οικογένειές τους είχαν τελέσει τις κηδείες τους και είχαν ενημερωθεί για τα οστά που δεν ταυτοποιήθηκαν και είχαν κρατηθεί στο ανθρωπολογικό εργαστήρι.

Χθες πραγματοποιήθηκε στην παρουσία

των οικογενειών ομαδική ταφή των οστών αυτών στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς της ΔΕΑ στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» επιστημονικοί και ανθρωπολογικοί είναι οι λόγοι που δεν μπορούν να αποδοθούν τα οστά.

"Τα οστά ήταν πολύ μικρά, έχουν σταλεί για εξετάσεις DNA και δεν έχουν αποδώσει, δεν έχουν εξαγάγει αποτέλεσμα.Έτσι δεν μπορούμε επιστημονικά να αποδώσουμε σε ποιον ανήκουν" ανέφερε στην εκπομπή "Μεσημέρι και κάτι" ο Εκπρόσωπος της ΔΕΑ, Παναγιώτης Μέσσιος.

Στην ταφόπλακα αναγράφονται τα ονόματα και των οκτώ πεσόντων: Λοχίας Γλυκαίνου Συμεών, Δεκανέας Χριστοδούλου Δημήτριος, Στρατιώτης Βαρδάκης Λάμπρος, Στρατιώτης Δημοσθένους Νεόφυτος, Στρατιώτης Μαλεκκίδης Σάββας, Στρατιώτης Παυλίδη Φοίβος, Στρατιώτης Πιλλάτσιη Λεύκος και ο πολίτης Γεώργιος Οικονομίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα