Ένα βήμα πριν την εγκατάλειψη βρέθηκε ο Ρικιάρντο

Οι άνθρωποι της Red Bull αποκάλυψαν, ότι ήταν έτοιμοι να αποσύρουν τον Ρικιάρντο από τον αγώνα λόγω μηχανικών προβλημάτων και απώλειας ισχύος του μονοθεσίου του.

Mόνον δύο γύροι χώριζαν τον Ρικιάρντο από την καταστροφή και στο εφετινό Γκραν Πρι του Μονακό. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, στον τηλεοπτικό σταθμό Sky, οι «Ταύροι» σκέπτονταν σοβαρά

να αποσύρουν από τον αγώνα το μονοθέσιο του Αυστραλού. «Στον 17ο ή 18ο γύρο χάσαμε τη γεννήτρια του συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ήταν ο Ντάνιελ 2,5 δευτερόλεπτα πιο αργός στον γύρο. Μετά πρέπει να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία των φρένων και να διαχειριστείς τη βενζίνη και τις θερμοκρασίες των ελαστικών. Η ομάδα μου είπε, ότι σε δύο γύρους θα πρέπει φέρουμε πίσω το αυτοκίνητο και να το ακινητοποιήσουμε. Όταν όμως βρίσκεσαι μπροστά στο Μονακό, δεν παραδίνεσαι. Και ο Ντάνιελ έμεινε ψύχραιμος», ανέφερε ο Χόρνερ.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο, ORF. Ο Μάρκο αποκάλυψε, ότι η νίκη του Ρικιάρντο βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού και ότι το πρόβλημα, δεν ήταν απλά μία κατεστραμμένη σχέση στο σαζμάν. «Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο. Ήταν στο περιβάλλον του κινητήρα. Είπαμε στον Ντάνιελ, να επαναρρυθμίσει την πίεση των φρένων και τη χαρτογράφηση του κινητήρα. Και ο Ντάνιελ αντιστάθμισε αυτό το μειονέκτημα μέσω ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης».

Ο Μάρκο παραδέχθηκε, ότι ήταν πολύ νευρικός στη διάρκεια του Γκραν Πρι, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει, πόση ισχύ είχε χάσει το μονοθέσιο του Ρικιάρντο εξαιτίας της βλάβης του. «Συγγνώμη, αλλά από εμένα δεν θα ακούσετε τέτοιες λεπτομέρειες», δήλωσε το κορυφαίο στέλεχος της ομάδας της Red Bull.

Keywords
Τυχαία Θέματα