Εν αναμονή της πρότασης Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικοί

Εν αναμονή της συγκεκριμενοποίησης της νέας πρότασης του Υπουργού Παιδείας τελούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Όταν έρθει κάτι απτό ενώπιον μας θα το μελετήσουμε και ακολούθως θα τοποθετηθούμε από κοινού με την ΟΕΛΜΕΚ, δήλωσε στο Sigmalive ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, αναφορικά με το νέο κάλεσμα του Κώστα Χαμπιαούρη για νέο κύκλο διαλόγου.

Η πόρτα του διαλόγου παραμένει ανοιχτή και ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε νέα

συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση, που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Ωστόσο, δεν αφήνει πολλές ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι «οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν ληφθεί» στην ερώτηση κατά πόσο υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να αποσύρει κάποιες από τις αποφάσεις για τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρόνος για να τον ροκανίσουν κάποιοι επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Ο Γιάννος Σωκράτους τονίζει την ανάγκη για «λύσεις πέραν των μονομερών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου», που αποτελούν τη ρίζα του προβλήματος, για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά, με την ταυτόχρονη δέσμευση όλων των μερών για εκκίνηση ενός δομημένου διαλόγου στα αρμόδια θεσμοθετημένα σώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα