Ελπίζει σε πρόκριση η Αλβανία

Πέτυχε την πρώτη της νίκη επικρατώντας της Ρουμανίας, η οποία αποκλείστηκε με 1-0
Η Αλβανία δεν αρκέστηκε σε ρόλο κομπάρσου στο EURO 2016. Στον τελευταίο αγώνα του Α΄ ομίλου νίκησε 1-0 τη Ρουμανία στη Λιόν και ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Η πρώτη νίκη της γειτονικής χώρας σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση, σφραγίστηκε από το παρθενικό της γκολ που πέτυχε ο Αρμάντο Σαντίκου στο 43΄. Εκτός συνέχειας

η Ρουμανία, που κατέλαβε την τελευταία θέση.

Από την αρχή του παιχνιδιού η Αλβανία είχε την εικόνα της ομάδας που «διψούσε» περισσότερο για την επιτυχία. Ακόμα κι όταν, στο πρώτο 20λεπτο, οι Ρουμάνοι είχαν την πρωτοβουλία, οι ενέργειές τους περιορίστηκαν σε κάποιες καλές μεταβιβάσεις και υψηλό ποσοστό κατοχής. Από ευκαιρίες... μηδέν.

Αντιθέτως, η ομάδα του Ντε Μπιάζι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με αιχμές τους ταχύτατους Σαντίκου, Μεμουσάι, Λενγιάνι. Άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή των αντιπάλων και στο 43΄ πέτυχε το ιστορικό γκολ. Από σέντρα του Μεμουσάι, ο Σαντίκου αντιλήφθηκε την άστοχη έξοδο του Ταταρουσάνου και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, για το πρώτο αλβανικό γκολ σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση.

Μια γρήγορη αλλαγή με τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα για τη Ρουμανία, που έχασε λόγω (πιθανότατα σοβαρού) τραυματισμού στο γόνατο τον Αλιμπέκ, πριν ακόμα συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα. Εκείνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο νεαρός Φλορίν Αντόνε.

Με το που μπήκε στο ματς «αναστάτωσε» την άμυνα των Αλβανών και στο 77΄ με προσωπική ενέργεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η Ρουμανία πλησίασε την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη της ήττα από την Αλβανία σε επίσημο αγώνα.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
Κίτρινες: Ματσέλ, Σαπουνάρου, Τόρζε - Μπάσα, Μεμουσάι, Χισάι

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Άνγκελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ματσέλ, Πρέπελιτσα (46΄ Σανμαρτεάν), Χομπάν, Στάντσιου, Πόπα (68΄ Αντόνε), Στάνκου, Αλιμπέκ (57΄ λ.τρ. Τόρζε)

ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζοβάνι Ντε Μπιάζι): Μπερίσα, Χισάι, Αγέτι, Μαβράι, Αγκόλι, Μπάσα (83΄ Τσάνα), Αμπράσι, Μεμουσάι, Λίλα, Λενγιάνι (77΄ Ρόσι), Σαντίκου (59΄ Μπαλάι).

Keywords
Τυχαία Θέματα