Ελλάδα:Επιτυχείς οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων

Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία. Με αφετηρία το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Κέρκυρας, το σκάφος Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων, πέταξε πάνω από το Ιόνιο και ολοκλήρωσε επιτυχώς αλλεπάλληλες προσθαλασσώσεις και αποθαλασσώσεις.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις διενεργούνται από τον φορέα διαχείρισης των υδατοδρομίων Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία

K2 Smart Jets και τους ιαπωνικούς ομίλους Setouchi Holdings και Mitsui &Co.

Μετά την ψήφιση του Νόμου 4146/13, το 2013, ο οποίος περιλαμβάνει διατάξεις για τις προϋποθέσεις λειτουργίας υδατοδρομιών στην Ελλάδα, η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ έχει ολοκληρώσει την αδειοδότηση των τριών πρώτων υδατοδρομίων σε τρεις περιοχές: την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Πάτρα. Επιπλέον, έχει αναλάβει την αδειοδότηση 34 ακόμη υδατοδρομίων σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές στο Ιόνιο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τον Αργοσαρωνικό, την Πελοπόννησο και την Αττική.

Στόχος του συγκεκριμένου επενδυτικού έργου είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου συγκοινωνιακού δικτύου υδατοδρομίων, ως συμπληρωματικού μεταφορικού μέσου για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά που δεν διαθέτουν δικό τους αεροδρόμιο. Η προσπάθεια δημιουργίας του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια και οι υπεύθυνοι της επένδυσης υπογραμμίζουν τη βραδύτητα των διαδικασιών θεσμικής έγκρισης και ολοκλήρωσης της επένδυσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα