Ελλάδα: Απόφαση για τη μη έκδοση των 2 Τούρκων αξιωματικών

Τη μη έκδοση στην Τουρκία των δύο τελευταίων αξιωματικών, από τους οκτώ συνολικά, οι οποίοι αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ελληνικά μέσα, το Συμβούλιο εξέδωσε απόφαση η οποία είναι σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα εφετών Γεωργίου Βούλγαρου, ο οποίος τασσόταν υπέρ της απόρριψης του αιτήματος των τουρκικών Αρχών, μετά το πραξικόπημα.

Η σημερινή, είναι η τρίτη κατά σειρά απόφαση, σηματοδοτεί

επί της ουσίας το «θρίλερ» που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, με δύο αποφάσεις να έχουν ταχθεί υπέρ της μη έκδοσης πέντε εκ των οκτώ αξιωματικών, την ώρα που για τους τρεις έχει αποφασιστεί το αντίθετο.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδεται από την Ελλάδα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνιος Λιώγας έχει ασκήσει έφεση, όπως έφεση έχουν ασκήσει και οι τρεις που έχασαν τη δίκη και ο Άρειος Πάγος αναμένεται να κρίνει αμετάκλητα για την τύχη τους.

Ωστόσο, άγνωστο προς το παρόν παραμένει εάν η έφεση θα ασκηθεί και μετά τη σημερινή απόφαση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα