Ελεύθεροι οι Ισραηλινοί που κρατούσαν ομοίωμα πιστολιού

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες οι δύο Ισραηλίτες στην κατοχή των οποίων εντόπισε η Αστυνομία όπλο που, όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ομοίωμα πιστολιού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τις διαδικασίες για την αναχώρησή τους από την Κύπρο έχει αναλάβει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο.

Η Αστυνομία Πάφου είχε τεθεί σε συναγερμό μετά την πληροφορία ότι δύο Ισραηλινοί, ηλικίας 20 και 22 ετών, που θα αναχωρούσαν χθες από το αεροδρόμιο Πάφου

για τη χώρα τους οπλοφορούσαν.

Τους δύο Ισραηλίτες παρέλαβε οδηγός ταξί από ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Αγία Νάπα με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου. Στη διαδρομή όμως, ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι οι δύο επιβάτες είχαν στην κατοχή τους όπλο και αριθμό σφαιρών. Όταν αυτοί αποβιβάστηκαν από το ταξί για την αίθουσα αναχωρήσεων, ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Οι δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν και το όπλο που είχαν στην κατοχή τους, στάλθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών στο Αρχηγείο της Αστυνομίας. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο πανικός και η αναστάτωση που προκλήθηκε οφείλονταν σε ψεύτικο πιστόλι.

Οι δύο Ισραηλίτες ανακρινόμενοι ανέφεραν στην Αστυνομία ότι το πιστόλι το είχαν αγοράσει από κατάστημα σουβενίρ στην Αγία Νάπα. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, χωρίς να κατηγορηθούν.

Σημειώνεται ότι οι δύο Ισραηλίτες είχαν αφιχθεί στην Κύπρο για ολιγοήμερες διακοπές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα