ΕΚΥΣΥ: Το Υφ. Πρόνοιας να επιλύσει το πρόβλημα με αιτήσεις χαμηλοσυνταξιούχων

Η Ενωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) καλεί το αρμόδιο Υφυπουργείο να επιλύσει το πρόβλημα της καθυστέρησης με την εξέταση των αιτήσεων χαμηλοσυνταξιούχων.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων αφήνει δυστυχώς και φέτος τις γιορτές χιλιάδες συνταξιούχους και χαμηλοσυνταξιούχους χωρίς εισόδημα.

Ενδεικτικό της πολύ μεγάλης καθυστέρησης είναι οι αιτήσεις που εξετάζονται αυτή τη στιγμή, σημειώνει και αναφέρει ότι συγκεκριμένα, για κοινωνική σύνταξη εξετάζονται οι αιτήσεις

Ιουνίου και Ιουλίου, για θεσμοθετημένης σύνταξεις εξετάζονται οι αιτήσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ενώ αιτήσεις για ανικανότητα που θα εξεταστούν από το δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο εξετάζονται οι αιτήσεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2022. Επίσης, για σύνταξη ανικανότητας εξετάζονται οι αιτήσεις Ιουνίου και Αυγούστου, ενώ για σύνταξη αναπηρίας εξετάζονται οι αιτήσεις Σεπτεμβρίου και για σύνταξη χηρείας εξετάζονται οι αιτήσεις του Αυγούστου.

"Την ίδια στιγμή στο περίμενε είναι χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι που υπέβαλαν αιτήσεις στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας από το 2020, το 2021 και το 2022", προσθέτει.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι δέχθηκε επίσης καταγγελίες από χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι ενώ αποτάθηκαν στα Επαρχιακά Γραφεία Εξυπηρέτησης που λειτούργησε το Υφυπουργείο Πρόνοιας για να παραδώσουν τις αιτήσεις τους, εντούτοις δεν εξυπηρετήθηκαν και όπως φαίνεται θα υπάρχει επιπρόσθετη καθυστέρηση και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό στα γραφεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας στη Λεμεσό αρνήθηκε να παραλάβει την αίτηση ατόμου το οποίο δεν ήξερε ότι χρειαζόταν να κλείσει ραντεβού. Οι λειτουργοί της Υπηρεσίας του υπέδειξαν ότι με βάσει τις οδηγίες που έχουν πρέπει  να κλείσει ραντεβού, το οποίο ορίστηκε για την 16η Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή δύο μήνες αργότερα.

"Το τραγικό είναι ότι αφού πάει στο καθυστερημένο αυτό ραντεβού, μετά από 2 μήνες θα ξεκινήσει και ο γολγοθάς της καθυστέρησης μέχρι την εξέταση της αίτησής του", προσθέτει.

Η ΕΚΥΣΥ καλεί το αρμόδιο Υφυπουργείο να επιλύσει αυτά τα προβλήματα και έχει αποστείλει επιστολή στην αρμόδια Υφυπουργό χωρίς όμως να λάβει οποιαδήποτε απάντηση μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα