Έκθεση του Αρχιτέκτονα Χάρη Σολωμού στο Μουσείο Ζαμπέλα

Το Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου παρουσιάζουν την έκθεση αρχιτεκτονικής φωτογραφίας UNSEEN VIEWS του Αρχιτέκτονα Χάρη Σολωμού.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στις 7:30μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Δείτε το σχετικό event ΕΔΩ.

Ο Χάρης Σολωμού γεννήθηκε το 1982 στη Λευκωσία. Το 2006 ολοκληρώνει τις σπουδές του

στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ταυτόχρονα αρχίζει η ενασχόληση και το πάθος του µε την αρχιτεκτονική φωτογραφία. Το 2012 δημιουργεί το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λευκωσία, συμμετέχοντας παράλληλα σε Παγκύπριους και Διεθνής Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς µε αρκετά βραβεία και διακρίσεις.

Πέρα από την εξάσκηση του επαγγέλματος, διδάσκει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστήμιου Frederick με κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα την ψηφιακή αρχιτεκτονική σύνθεση, παραμετρικό σχεδιασμό, αναπαράσταση και κατασκευή.

Μέσα από τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική, την επαγγελματική του ζωή στη Κύπρο, αλλά και τα ταξίδια στο εξωτερικό, η δουλειά του πάντα αναζητεί και προσεγγίζει θέματα περιγραφής της πόλης, όπου αφανή χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες της γίνονται ορατά δια μέσου του φωτογραφικού φακού, µε έντονο ενδιαφέρον σε κτίρια αναγνωρίσιμα και µη, µε έμφαση στο αρχιτεκτονικό τους ύφος και έκφραση. Το φως, η σκιά, η υλικότητα, τα γεωμετρικά στοιχεία στο χώρο, αλλά και η μορφολογία των αρχιτεκτονικών στοιχείων στα κτίρια, χρησιμοποιούνται για να καθορίζουν την ιδιαίτερη ταυτότητα και παρουσία του κάθε δομημένου στοιχείου στην πόλη.

Η έκθεση με τίτλο UNSEEN VIEWS παρουσιάζει απόψεις της αστικής πόλης, αποτυπωμένες µε το φωτογραφικό φακό του Αρχιτέκτονα που αναζητεί, ανακαλύπτει και παρουσιάζει το ειδικό, το πανοραμικό, το αλλόκοτο, το διαφορετικό, το ιδωμένο από μια άλλη σκοπιά, το αντιφατικό, αυτό που µε την καθημερινή ματιά διαφεύγει της οράσεως δια γυμνού οφθαλμού. Τέλος, η δουλειά του επιχειρεί να καταγράψει και να παρουσιάσει εικόνες που προβάλλουν και αναδεικνύουν το χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες της αστικής πόλης και προσπαθεί παράλληλα να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει τον αναγνώστη-θεατή, από την καθημερινή - αφανή εικόνα που έχει για την πόλη του, να τον αναγκάσει να περιηγηθεί σ’ αυτήν, να την ξανά-ανακαλύψει και να την ξανά-δει πλέον µε μια άλλη διαφορετική ματιά.

Είσοδος Ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα