Στη Γρανάδα η ΕΤΑΠ Πάφου για πολιτιστικό τουρισμό

Μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ περιοχών και ενημέρωση σχετικά με καινοτομίες στον πολιτιστικό τουρισμό περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό έργο CHRISTA, στο οποίο η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου (ΕΤΑΠ ΠΑΦΟΥ) συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος. Σε συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 - 24 Ιανουαρίου στη Γρανάδα, Ισπανίας, οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την ετοιμασία των σχεδίων δράσης, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και θα γνωρίσουν

βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται στην ισπανική πόλη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο CHRISTA (Πολιτισμός και Κληρονομιά για Δράσεις Υπεύθυνου, Καινοτόμου και Βιώσιμου Τουρισμού) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διαπεριφερειακής συνεργασίας Interreg Europe της ΕΕ και αποτελεί συνέχεια του έργου πολιτιστικού τουρισμού CHARTS που υλοποιήθηκε την περίοδο 2012-2014.

Ο προϋπολογισμός του έργου CHRISTA είναι €1,8 εκατομμύρια και η συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ανέρχεται σε €1,53 εκατομμύριο (85%), για την περίοδο Απρίλιος 2016 – Μάρτιος 2020. Ο προϋπολογισμός της Πάφου ανέρχεται στις €295,000.

Οι δέκα προορισμοί – εταίροι του έργου θα συνεργαστούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες για την ανάπτυξη του βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού: Άυλη πολιτιστική κληρονομιά, Καινοτομία και ψηφιοποίηση, Επεξηγηματικά μέσα και Βιομηχανική κληρονομιά.

Στο έργο CHRISTA, όπως αναφέρεται, θα κεφαλαιοποιηθούν οι 12 καλές πρακτικές που εξετάστηκαν και τεκμηριώθηκαν στο έργο CHARTS, θα γίνει μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των περιοχών της σύμπραξης και θα ενημερωθούν και θα αναβαθμιστούν τα αντίστοιχα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με καινοτομίες στον πολιτιστικό τουρισμό.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Γρανάδα την ΕΤΑΠ Πάφου θα εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης και ο Λειτουργός ΕΤΑΠ Νικόλας Τσιφούτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα