Κέρκυρα: Κανονισμός λειτουργίας η λύση για το «κλειστό» των λυκείων

18:55 19/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κακή κατάσταση του Νασιθόειου κλειστού γυμναστηρίου των Λυκείων καταγγέλλουν γονείς και καθηγητές φυσικής αγωγής. Το κλειστό των λυκείων μοιάζει περισσότερο με κακοσυντηρημένη αποθήκη παρά με χώρο που εξελίσσεται εκπαιδευτική δραστηριότητα. Τα περισσότερα τζάμια είναι σπασμένα, οι μπασκέτες είναι σπασμένες, τα φρεάτια και εσωτερικά και εξωτερικά είτε έχουν προσχωθεί είτε αποτελούν «παγίδα» που απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και τα στρώματα που υπήρχαν , χαμηλά, γύρω – γύρω στους τοίχους, για την προστασία των παιδιών δεν υπάρχουν πλέον. Οι δευτερεύοντες χώροι, διάδρομος και

τουαλέτες είναι ένας σκουπιδότοπος. Οι τουαλέτες είναι σκοτεινές και με τις λεκάνες και τους νεροχύτες σπασμένα και γεμάτη μπάζα. Στο διάδρομο αποθηκεύτηκαν κάποια μεταλλικά γραφεία, ντουλάπια και παλιοί σωλήνες.
Την κατάσταση αυτή κατήγγειλε επώνυμα στην ΕΡΤ ο καθηγητής φυσικής αγωγής Βασίλης Γρηγορίου.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας δήλωσε ότι μετά τις συσκέψεις που έγιναν υπο την προεδρεία του Δημάρχου και τη συμμετοχή των σωματείων που χρησιμοποιούν το γυμναστήριο το απόγευμα, αποφάσισε να διατεθεί το ποσόν των 100.000 ευρώ για μια γενναία επισκευή του γυμναστηρίου. Επειδή όμως οι χρόνοι των διαγωνισμών του δημοσίου είναι μεγάλοι και η εργολαβία αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες σε ένα χρόνο περίπου, θα επιχορηγηθεί ένα από τα σωματεία με 10.000 ευρώ προκειμένου να επισκευάσει τα τζάμια γρηγορότερα.
Παράλληλα θα καταρτιστεί κανονισμός λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θα περάσει στο ΔΟΠΑΠ και στη συνέχεια αφού εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο, ο κανονισμός θα ρυθμίζει ποια σωματεία θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το χώρο και με ποιους όρους. Το πιθανότερο είναι να αναγκαστούν να μοιραστούν το κόστος της πληρωμής μιας καθαρίστριας.
Το θέμα προβλήθηκε σήμερα, στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ-1. Το ρεπορτάζ έκανε η Μαρία Παγκράτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα