Η Υπουργός Δικαιοσύνης για τις μειώσεις ποινών φυλακισθέντων

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, σε δημόσια ανάρτηση έθιξε το θέμα με τις μειώσεις ποινών φυλακισθέντων, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό να μειώνονται ποινές πέραν της μισής χρονικής διάρκειας από αυτήν που αποφάσισαν οι Δικαστές.


Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:


Οι ευαισθησίες μας στα θέματα ομαλής επανένταξης των φυλακισμένων και στα ζητήματα ανηλίκων και οικογένειας δεν αποτυπώνονται στα λόγια, αλλά στις καθημερινές πράξεις και πολιτικές του ΥΔΔΤ και εμένα προσωπικά.


Την ίδια στιγμή όμως έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε

την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη και να προστατέψουμε την αξία και τη συλλογιστική των Δικαστικών αποφάσεων στον τόπο μας.


Δεν μπορεί να γίνει δεκτό, σοβαρά αδικήματα να "ευεργετούνται" με μειώσεις ποινών πέραν της μισής χρονικής διάρκειας από αυτήν που αποφάσισαν οι Δικαστές μας.


Χρειάζεται ισορροπία και μέτρο σε όλα, ώστε και οι ποινές να μην χάνουν την αξία τους και ο σωφρονισμός να επιτελείται στο έπακρο όπως βέβαια και η ομαλή επανένταξη των φυλακισμένων πίσω στην κοινωνία.


Η ευμάρεια των παιδιών και η διαφύλαξη της παιδικότητας τους, όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις, είναι από τις πρώτες έγνοιες μου και τούτο αποδεικνύεται μέσα από τις καθημερινές ενέργειες και πολιτικές που προωθούνται υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα