Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για κορωνοϊό και νέα μέτρα

Ακυρώθηκε το έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για νέα μέτρα που ήταν προγραμματισμένο για τις 15.00. 

Το διάγγελμα ακυρώθηκε λόγω του μεγάλου σεισμού στη Σάμο. 

Δείτε εδώ: Ισχυρός Σεισμός: Δείτε βίντεο από το μικρό τσουνάμι σε Σάμο και Σμύρνη

Για τις 18:00 ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο

υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την huffingtonpost.gr, βασικό χαρακτηριστικό τους η προσπάθεια αποφυγής συναθροίσεων και η μείωση των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τα παρακάτω μέτρα:

-Καθολική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως επιδημιολογικής κατάστασης της κάθε περιοχής.

-Απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 10:00 το βράδυ, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν ο συνωστισμός σε καταστήματα εστίασης και οι συναθροίσεις σε πλατείες κλπ

-Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, έτσι ώστε να μπει ένα «φρένο» στη διασπορά του κορονοϊού.

-Αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας, για να περιοριστούν οι μετακινήσεις εργαζομένων και να βελτιωθεί η κατάσταση στα ΜΜΜ, όπου πολύ συχνά παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού. Αντίστοιχα, προτείνεται από τους ειδικούς και η αύξηση της τηλεκπαίδευσης για τους φοιτητές.

-Αναστολή ερασιτεχνικών ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα