Εκστρατεία ελέγχου «επικίνδυνων» θερμοφόρων στην Κύπρο

Εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας για «επικίνδυνες» θερμοφόρες στην Κύπρο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Οι θερμοφόρες νερού δίνουν ζεστασιά τομ χειμώνα, προσφέρουν ανακούφιση από πόνους και μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία τραυματισμών. Ωστόσο, η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με στόχο την προώθηση της

ασφάλειας των καταναλωτών, θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τις θερμοφόρες νερού, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη κατά την περίοδο αυτή.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 8-19 Ιανουαρίου 2018 και κατά τη διάρκειά της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 80 σημείων λιανικής πώλησης θερμοφόρων νερού παγκυπρίως, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων προϊόντων και τη λήψη αναλογικών μέτρων. Κατά την εκστρατεία θα γίνει επίσης σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο: «Θερμοφόρες Νερού – Συμβουλές στους Καταναλωτές», το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφαλή χρήση των θερμοφόρων νερού, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας: www.consumer.gov.cy


Περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς, μπορούν να λαμβάνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

• Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200930
• Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
• Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
• Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

Keywords
Τυχαία Θέματα