Έκπληξη για ΕΒΕ Λεμεσού οι θέσεις ΕΒΕ Λευκωσίας

Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, με την οποία εκφράζει αντίθεση στην επιλογή της Λεμεσού για δραστηριοποίηση του Εμπορικού Δικαστηρίου, δίνει σήμερα το ΕΒΕ Λεμεσού, εκφράζοντας έκπληξη για όσα αναφέρονται.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, το ΕΒΕ Λεμεσού "εκφράζει τη μεγάλη του έκπληξη για χθεσινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λευκωσίας με την οποία ασκείται κριτική στην ήδη ληφθείσα κυβερνητική απόφαση σύστασης Εμπορικού Δικαστηρίου με έδρα τη Λεμεσό,

όπως και για το υπονοούμενο, στην ίδια ανακοίνωση, ότι και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα ήταν προτιμότερο να βρίσκεται στη Λευκωσία".

Σημειώνει δε πως "είναι ανακριβής ο ισχυρισμός ότι το Εμπορικό Δικαστήριο θα μετακινηθεί από τη Λευκωσία στη Λεμεσό", αφού, όπως υποδεικνύει, δεν τίθεται θέμα μετακίνησης για κάτι που τώρα θα συσταθεί.

Το ΕΒΕ Λεμεσού τονίζει πως η απόφαση να εδρεύει στη Λεμεσό το Εμπορικό Δικαστήριο υπήρξε προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης, στη βάση των αναγκών που το συγκεκριμένο δικαστήριο καλείται να εξυπηρετήσει, δηλαδή υποθέσεις εμπορικών διαφορών που αναφέρονται σε ποσά πέραν των €2 εκατομμυρίων.

"Τέτοιου μεγέθους υποθέσεις αφορούν σχεδόν αποκλειστικά μεγάλες, διεθνούς εμβέλειας επιχειρήσεις, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δραστηριοποιούνται στην ή από τη Λεμεσό", προσθέτει.

Διαμηνύει, ακόμη, πως είναι ακριβώς με αυτό το ίδιο σωστό σκεπτικό που το Υφυπουργείο Ναυτιλίας συστάθηκε στη Λεμεσό, έδρα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη βιομηχανία της ναυτιλίας και πλοιοδιαχείρισης.

Επιπρόσθετα, το ΕΒΕ Λεμεσού θεωρεί ως λανθασμένη τη μετακίνηση, μετά την τουρκική εισβολή, της έδρας της Αρχής Λιμένων από την Αμμόχωστο στη Λευκωσία, αντί στο λιμάνι της Λεμεσού", κάτι που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί καθημερινά τις επιχειρήσεις-χρήστες του λιμανιού και τη λιμενική βιομηχανία γενικότερα".

"Το ΕΒΕ Λεμεσού συμφωνεί και επαυξάνει ότι η Λευκωσία μπορεί και πρέπει να στηριχθεί ως διοικητικό κέντρο, όπως και οι άλλες πόλεις και επαρχίες να στηριχθούν για να αναδείξουν και αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Αυτό, βεβαίως, πάντοτε με αντικειμενικά κριτήρια και με γνώμονα αυτό που καλύτερα εξυπηρετεί συνολικά την οικονομία του τόπου μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα