Επιστολές Οικολόγων σε ΕΕ για ΑΟΖ και Θαλάσσιες Σπηλιές

Δύο επιστολές διαμαρτυρίας, η πρώτη κατά της «ανοχής» που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και κατά της Ελλάδας και η δεύτερη κατά των ενεργειών της Κυβέρνησης στις Θαλάσσιες Σπηλιές στην Πέγεια, επέδωσε σήμερα το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Σε

δηλώσεις κατά την επίδοση των επιστολών, ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, γιατί, όπως είπε, η ΕΕ στην περίπτωση των «επιθετικών ενεργειών έναντι της Κύπρου» και των προκλητικών ενεργειών έναντι της Ελλάδας, «δεν έχει εξαντλήσει την ανάλογη αυστηρότητα που χρησιμοποιεί σε άλλες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τις υποθέσεις της Κριμαίας».

Πιστεύουμε, είπε, ότι η ΕΕ επιδεικνύει μια ανοχή, η οποία ως Ευρωπαίοι πολίτες νιώθουμε ότι μας προβάλλει και προσβάλλει τις αρχές επί των οποίων οικοδομήθηκε η ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, η δεύτερη καταγγελία έχει να κάνει με τις ενέργειες της Κυβέρνησης στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών.

«Ζητούμε από την Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ να εξετάσει αυτές τις ενέργειες σε ό,τι αφορά τη νομιμότητά τους σε σχέση με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της φύσης», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο, Θέα Πιερίδου, ανέφερε ότι και οι δύο επιστολές θα σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες στις Βρυξέλλες και μόλις έχουμε τα νεότερα θα ενημερώσουμε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα